Tokią teisę vilniečiai įgijo po to, kai Lietuvos čempionate triumfavusi „Kaunas Hockey“ ekipa nutarė nepasinaudoti proga.

Kauniečiai debiutuoti tarptautinėje arenoje galėjo ir pernai, bet dėl pandemijos buvo nuspręsta apskritai atšaukti šį turnyrą.

Anot „Kaunas Hockey“ prezidento Roberto Budaho, pagrindinė pasitraukimo priežastis – neužtikrintumas dėl finansų.

„Ne paslaptis, kad norint žaisti tokiame lygyje reikalingas gana rimtas finansavimas. Kalbame apie sumas, gerokai viršijančias 200 tūkstančių eurų per sezoną. Nenorime sėsti prie stalo nebūdami tikri, ar už pietus išgalėsime susimokėti. Todėl progą varžytis Kontinentinėje taurėje perleidžiame savo broliams iš Vilniaus. Linkime jiems kuo didesnių pasiekimų ir atnešti naujų patirčių Lietuvos ledo ritulio bendruomenei“, – sakė R. Budahas.

„Hockey Punks“ dalyvauti Kontinentinėje taurėje pasiryžo ir taps pirmuoju Lietuvos klubu po dešimties metų pertraukos.

Pasak klubo vadovo Šarūno Kuliešiaus, vilniečiai yra pasiruošę pirmą Kontinentinės taurės turnyro etapą surengti sostinėje.

„Pastaraisiais metais Lietuvos klubai nedalyvavo Kontinentinės taurės turnyre dėl finansinių klausimų. Dabar situacija kiek pasikeitė, IIHF iš dalies kompensuoja klubų nuostolius. Spendimas dalyvauti turnyre paremtas pragmatiškumu, o ne emocijomis.

Nors dar neaišku, kokio stiprumo varžovai bus pirmajame etape, tačiau tikimės, jog turnyras padės įgauti daugiau aukšto lygio varžybų patirties. Atsižvelgus į tai, kad Baltijos lygoje pasirodėme tikrai neblogai, iki idealaus scenarijaus trūko tik žiūrovų tribūnose, norisi save išbandyti ir Kontinentinėje taurėje. Vien tik žaidimo Lietuvos čempionate neužtenka, bus labai įdomu patikrinti lygių skirtumą“, – komentavo Š. Kuliešius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)