Lietuvis nuotolį įveikė per 3:45,39 min. bei užėmė 3-ią vietą.

Nuo pirmų metrų į priekį išsiveržęs D. Rapšys diktavo tempą pirmoje distancijos pusėje, tačiau po 200 m keitėsi lyderis: į priekį šovė austras Felixas Auboeckas, netrukus į kovą dėl titulo įsiterpė ir rusas Martinas Maliutinas.

Panevėžietis vienu metu buvo iškritęs iš greičiausiųjų trejeto, tačiau paskutinėje 50 m atkarpoje galingai finišavo ir nugvelbė bronzos medalį.

Europos čempionu tapo rusas M. Maliutinas – 3 min. 44,18 sek., sidabro medalį iškovojo austras F. Auboeckas (3:44,63 min.)

D. Rapšys pripažino, kad karantino pertrauka padarė savo bei džiaugėsi pasirinkta taktika.

„Pirmas 400 m l. stiliumi plaukimas Europos čempionate „ilgame“ baseine – ir bronza! Ryte plaukti buvo nelengva, tad teko kurti naują taktiką finalui. Ji pasiteisino. Esu daug kartų plaukęs šį nuotolį, tačiau ilga karantino pertrauka leido suvokti, kad šią rungtį turiu pažinti geriau – ir psichologiškai, ir kūnu.

Kol kas trūksta to „gazo“, suvokiu, kad dar neplaukiu taip, kaip noriu“, – savo feisbuko paskyroje komentavo D. Rapšys.

Rezultatai:

Rezultatai

Tai jo trečiasis medalis Senojo žemyno pirmenybėse (50 m ilgio baseine).

2016 m. jis taip pat pasidabino bronza 200 m plaukimo nugara rungtyje, o 2018-aisiais lietuvis tapo Europos vicečempionu 200 m l. stiliumi nuotolyje.

Ryte vykusioje atrankoje D. Rapšys pasiekė 7-ą rezultatą – 3 min. 48,05 sek.

Geriausią rezultatą atrankoje pademonstravo šveicaras Antonio Djakovičius – 3 min. 47,23 sek.

Asmeninis D. Rapšio rekordas šioje rungtyje – 3 min. 43,36 sek. Šios rungties pasaulio rekordas priklauso vokiečiui Paului Biedermannui –3.40:07 min.

D. Rapšys šiame Europos čempionate dar varžysis 200 m laisvu stiliumi rungtyje. Čia atrankos plaukimai vyks ketvirtadienį.

***

Antradienį ryte 100 m plaukimo l. stiliumi atrankoje varžysis Simonas Bilis, Jokūbas Keblys, Tomas Navikonis, Daniil Pancerevas, 100 m plaukimo krūtine atrankoje plauks Kotryna Teterevkova, 50 m nugara atrankoje bilieto į pusfinalį sieks Ugnė Mažutaitytė.

Antradienį vakare 19.12 val. 100 m plaukimo krūtine finale kovos Andrius Šidlauskas.

Nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo lietuviai nėra praleidę nei vieno Europos plaukimo (50 m baseine) čempionato. Sėkmingiausiai mūsiškiams susiklostė 2014 metų Berlyne – iš Vokietijos sostinės tada jie parvežė vieną aukso, vieną sidabro ir du bronzos apdovanojimus.

Praėjusiame Europos čempionate Glazge (2018) Lietuvai atstovavo 11 plaukikų ir dvi šuolininkės į vandenį.

Sidabro medalius ten iškovojo Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys, o Simonas Bilis ir Andrius Šidlauskas plaukė savo rungčių finaluose.

Puikiai tada pasirodė ir vyrų 4 x 100 m kompleksinio plaukimo estafetės komanda – D. Rapšys, A. Šidlauskas, D. Margevičius ir S. Bilis finale pagerino šalies rekordą ir pelnė ketvirtą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)