Th. Bachas Japonijoje turėjo lankytis gegužės 17–18 dienomis, tačiau organizatoriai „nusprendė atidėti [jo vizitą] dėl įvairių situacijų, įskaitant nepaprastosios padėties dėl viruso pratęsimą“.

Tokijuje ir kitose Japonijos dalyse penktadienį buvo pratęsta dėl koronaviruso paskelbta nepaprastoji padėtis, o daugiau šalies regionų įsivedė naujų suvaržymų augant užsikrėtimo atvejų skaičiui.

Japonijoje COVID-19 protrūkio mastas lieka daug mažesnis nei daugelyje kitų šalių: lig šiol nustatyta per 644 tūkst. užsikrėtimo ir kiek daugiau nei 10,8 tūkst. mirties atvejų.

Tačiau šalies vakcinavimo kampanija yra vangi, o kai kuriuose rajonuose fiksuojamas rekordinis sergamumas, užkrečiamesnėms viruso atmainoms sukeliant vis naujas COVID-19 bangas.

Dėl pandemijos atidėtoje 2020 metų Olimpiadoje turėtų dalyvauti daugiau nei 10 tūkst. atletų iš 200 šalių ir regionų. Olimpinės žaidynės turi prasidėti liepos 23 dieną.

Žaidynių vadovė Seiko Hashimoto penktadienį sakė, kad organizacinis komitetas „sveikintų“ TOK prezidento Th. Bacho vizitą šį mėnesį, bet pabrėžė, kad jį būtų „labai sunku“ surengti, atsižvelgiant į užsitęsusią nepaprastąją padėtį.

Japonijos vyriausybė ir žaidynių organizatoriai tvirtina, kad renginys vyks saugiai, nors apklausos rodo, jog dauguma japonų pasisako už Olimpiados atšaukimą ar dar vieną atidėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)