JAV vykusių pirmenybių finale žiūrovai išvydo ledo ritulio klasiką, papuoštą permaininga kova.

Pirmajame kėlinyje Rusijos ledo ritulininkai dukart pirmavo (1:0 ir 2:1), tačiau apmaudžiai praleido įvartį paskutinę minutę. Antrajame kėlinyje kanadiečiai susikrovė dviejų įvarčių persvarą, ir nors lemiamoje žaidimo atkarpoje rusams buvo pavykę sugrąžinti intrigą, tašką padėjo metimas į tuščius vartus rungtynių pabaigoje – Kanada laimėjo 5:3 (2:2, 2:0, 1:1).

Nugalėtojų gretose dukart pasižymėjo Shane'as Wrightas, po sykį – Connoras Bedardas, Brennanas Othmannas ir Loganas Stankovenas.

Rusijos gretose įvarčiu ir dviem rezultatyviais perdavimais išsiskyrė Matvejus Mičkovas – 16-metis talentas per visą turnyrą surinko 12 įvarčių ir pagal šį rodiklį neturėjo lygių bei buvo pripažintas geriausiu čempionato žaidėju.

Ritulį į vartus finale taip pat siuntė Dmitrijus Bučelnikovas bei Vladimiras Grudininas.


Kanada šios amžiaus grupės titulą susigrąžino po aštuonerių metų. Tuo metu Rusija pralaimėjo antrą finalą iš eilės – 2019 metais pranašesnė buvo Švedija (pernai turnyras buvo atšauktas dėl pandemijos).

Po paskutinio mačo vicečempionams buvo sunku sutramdyti emocijas – ašaros pabiro iš daugumos žaidėjų akių.

„Sidabras mums nėra geras rezultatas. Pamirškime šį turnyrą ir pasiruoškime kitam. Priešakyje mūsų laukia viskas, toliau dirbsime ir grįšime aukso“, – sakė jaunoji Rusijos ledo ritulio žvaigždė M. Mičkovas.

Pakeliui į finalą kanadiečiai laimėjo visas šešerias rungtynes, įskaitant triuškinančią pergalę 8:1 prieš titulą praradusius švedus pusfinalyje.

Rusai grupės varžybose užleido pirmą vietą suomiams, bet pasiekė dramatišką revanšą pusfinalyje – 6:5.

Kaimynų kaktomušoje dėl bronzos medalių Švedija nepaliko jokių vilčių Suomijai – 8:0.

Dešimties komandų turnyre Latvijos jaunieji ledo ritulininkai užėmė devintą poziciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)