Vienas komandos lyderių Valdas Drabavičius teigė, kad po mačo nerimą rūbinėje iškart pakeitė euforija, kokios dar nebuvo patyręs.

„Gaila, kad nepavyko tų emocijų susikurti patiems Portugalijoje. 40 minučių vedėme tose rungtynėse, tačiau tada galbūt atsiliepė nuovargis ir didesnės rotacijos trūkumas. Po rungtynių buvo labai keistas jausmas. Nors ir pralaimėjome, bet viltis dar buvo didelė. Griebėme telefonus žiūrėti kitų rezultatų ir kai sulaukėme žinutės, kad papuolėme – emocijos buvo fantastiškos. Visiems tai buvo toks pirmas pasiekimas ir visi tiesiog buvome euforijoje“, – kalbėjo Vilniaus „Šviesos“ klubo žaidėjas.

V. Drabavičius yra vienas iš rinktinės senbuvių ir nacionalinei ekipai atstovauja jau 10 metų, tačiau tokio rango varžybos bus pirmosios jo karjeroje.

„Dėl šio momento per tuos 10 metų tikrai atiduota daug jėgų, aukota sveikata. Kartais dar sunku patikėti, ar tai iš tikrųjų nutiko, ar niekas mūsų neatšauks. Toks dvejopas jausmas, kurio dar netekę patirti, bet euforija didžiulė“, – džiaugsmo neslėpė rinktinės žaidėjas.

Lietuva daug kartų buvo šalia Europos ir pasaulio čempionatų, tačiau vis pritrūkdavo paskutinio žingsnio. Šįkart tas žingsnis buvo žengtas ir V. Drabavičiaus nuomone tai tikrai nebuvo atsitiktinumas.

„Mes dar turime ir daugiau rezervo. Kilome link to rezultato palaipsniui. Dalis rinktinės jau yra ilgą laiką kartu ir po truputį augome. Buvo ta pergalė prieš norvegus, pralaimėjimas prancūzams vienu įvarčiu, tačiau vis pritrūkdavo. Pagaliau užteko tos pergalės prieš islandus ir atsidūrėme ten kur visi trokštame būti.

Manau, kad dabar tikrai daugiau žmonių atkreips dėmesį į rankinį ir ši sporto šaka turi kilti Lietuvoje. Tai labai įdomus, dinamiškas, kovingas sportas“, – kalbėjo V. Drabavičius.

Šio atrankos ciklo metu Lietuvos rinktinėje buvo galima išvysti ir akivaizdų keleto žaidėjų proveržį. Vienas tokių – Klaipėdos „Dragūno“ garbę ginantis Žanas Gabrielius Virbauskas. Universalus rankininkas šioje atrankoje buvo bandomas pačiose įvairiuosiuose pozicijose, o lemiamų mačų metu buvo tarp kertinių rinktinės žaidėjų.

„Per rungtynes tikrai negalvojome apie kitus rezultatus. Bandėme kautis ir 45 minutes lyg ir pavyko tai daryti gerai. Vėliau 15 minučių subyrėjome ir patys taškų neiškovojome, tad tada jau teko tikėtis palankių rezultatų“, – prisiminė Ž.G. Virbauskas.

Savo asmeninio indėlio šis žaidėjas nebuvo linkęs sureikšminti, tačiau tiki rinktinės galimybėmis patriukšmauti ir čempionate.

„Dėl mano žaidimo ir koks tas mano vaidmuo reikėtų klausti trenerių. Kai tenka „kamšyti“ pozicijas tai ir tas vaidmuo atsiranda. Kaip bus čempionate – pamatysime. Kol kas sunku dar suvokti, kad ten tikrai patekome, bet jeigu žaisime kaip su islandais – galime nuversti kalnus“, – kalbėjo rankininkas.

Savo varžovus Europos čempionate Lietuvos rinktinė sužinos jau gegužės 6 dieną po to, kai Budapešte bus ištraukti burtai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)