Mūsų šalies rankininkai yra patys savo likimo kalviai ir jeigu šio vakaro rungtynėse lietuviai iškovos bent tašką, tuomet į kitas grupes dairytis nereikės, nes Lietuva tikrai pateks į pirmenybes kaip viena iš keturių geriausių trečiųjų grupių komandų.

Į Europos čempionatą patenka pirmosios dvi kiekvienos grupės komandos bei keturios geriausios visų 8 grupių rinktinės. Vertinant trečiąsias ekipas, skaičiuojami tik taškai iškovoti prieš pirmąsias dvi grupės komandas, tad lietuviai čia jau turėtų 2 labai svarbius taškus, iškovotus mače su Islandija.

Mūsų grupėje pirmąsias dvi vietas jau yra užsitikrinusios Islandijos ir Portugalijos rinktinės, o į trečią poziciją vis dar pretenduoja ir Izraelio rankininkai.

Lietuvai patyrus pralaimėjimą prieš Portugalijos rinktinę, visų pirma, reikėtų žvelgti į rezultatą tarp Izraelio ir Islandijos komandų. Jeigu išvykoje žaidžianti Izraelio rinktinė sugebėtų pateikti staigmeną ir įveikti islandus, tuomet lietuviai nukristų iki ketvirtosios vietos grupėje ir visi, net ir teoriniai, šansai pakliūti į Europos pirmenybes išgaruotų.

Kita vertus, jei Izraelio rinktinė pralaimės islandams, o mūsų komanda neiškovos taškų Portugalijoje, tuomet prasidės gerokai sudėtingesni skaičiavimai. Tokiu atveju lietuviams reiktų aplenkti 4 kitų grupių trečiąsias komandas.

I-oje grupėje jau aišku, kad trečią vietą užims Graikijos rinktinė, kuri kol kas įskaitinių taškų neturi, o paskutiniajame mače išvykoje žaidžia su Prancūzijos rankininkais.

II-oje grupėje treti liks Bosnijos ir Hercegovinos arba Austrijos rankininkai. Būtent šios dvi komandos paskutiniajame ture žais tarpusavyje ir lietuviams būtų palankesnė bosnių pergalė, kadangi tuomet austrai įskaitinių taškų neturėtų.

III-oje grupėje šiuo metu treti yra ukrainiečiai, turintys 1 įskaitinį tašką. Paskutiniajame ture Ukraina išvykoje susitinka su Čekija. Jeigu Ukraina pralaimi, tuomet ir lieka su 1 įskaitiniu tašku ir mūsų rinktinės nepralenkia.

V-oje grupėje vykstančios kovos mums jau nebėra aktualios, kadangi aplenkti šios grupės trečiosios komandos jau tikrai nepavyks.

VI-oje grupėje į trečią vietą pretenduoja Italijos ir Latvijos rinktinės. Kol kas abi šios komandos įskaitinių taškų neturi ir italai išvykoje žais su norvegais, o latviai taip pat varžovų aikštėje susitiks su Baltarusija.

VII-oje grupėje jau tikrai treti liks šveicarai, kurie savo sąskaitoje įskaitinių taškų neturi, o paskutiniajame mače išvykoje žais su Šiaurės Makedonijos ekipa. Pergalės atveju šveicarai turėtų 2 įskaitinius taškus.

VIII-oje grupėje situacija yra viena iš painiausių. Lietuviams palankiausias scenarijus šioje grupėje būtų, jog švedai nejuokautų prieš Kosovą ir iškovotų 2 taškus, o Juodkalnija ir Rumunija savo mačo nebaigtų lygiosiomis.

Lietuviams reikia aplenkti keturių grupių trečiąsias rinktines, o visi šie skaičiavimai neteks jokios prasmės, jeigu mūsų rinktinė Portugalijoje iškovos bent 1 tašką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)