Pergalę namuose prieš Islandiją pasiekusi Lietuvos komanda šiuo metu 4-ojoje grupėje užima 3 vietą ir turi realias galimybes kovoti dėl vietos pirmenybėse. Nors mūsų rinktinė jau nebegali pakilti aukščiau trečiosios vietos grupėje, tačiau realiai pretenduoja patekti į čempionatą kaip viena iš 4 geriausių trečiąsias vietas užėmusių komandų.

Bent 1 iškovotas taškas Portugalijoje Lietuvai atvertų kelią į pirmenybes, tačiau net ir pralaimėjimo atveju šansai pakliūti vis dar išliktų gana realūs.

Fantastiškas rungtynes su Islandija sužaidęs Aidenas Malašinskas teigė, kad darbas dar nepadarytas ir nusiteikimas prieš mačą su Portugalija yra maksimalus.

„Mintys po pergalės jau šiek tiek susigulėjo. Pažiūrėjome ir kitus rezultatus ir vis tiek dar nieko aiškaus nėra. Po treniruotės jau tikrai visos mintys bus apie Portugaliją ir ruošimės būtent šiam mačui“, – kalbėjo A. Malašinskas.

– Per savo karjerą esate matęs daug aukščiausio lygio rungtynių. Kas svarbiausia tarpe tarp tokių mačų kaip dabar su Islandija ir Portugalija?

– Jeigu turime mikrotraumų, sumušimų, tai kuo greičiau juo išminkyti, išbėgioti. Manau, kad islandų pasekmės vis tiek jausis, kadangi laiko atsigauti yra mažai. Galbūt dabar daug kas supras, kodėl buvo atsisakyta kai kuriems važiuoti į Izraelį. Tai būtų jau trečios rungtynės savaitėj ir, manau, kad buvo priimtas geras sprendimas visas jėgas atiduoti islandams. Dabar kažkiek atsigausime ir kausimės su portugalais.

– Susitikimas su Islandija mūsų rinktinei buvo puikus, tačiau ar yra dar terpės, kur būtų galima pasitempti?

– Galima patobulinti perėjimą į greitą puolimą, grįžimą prie savo vartų po įvarčio, bet aišku, tai reikalauja papildomų jėgų. Reikia žinoti, kada pailsėti žaidžiant ir ne visada reikia bėgti. Peržiūrėjau rungtynes ir atrodo, kad lyg ir buvo galima dar daugiau bėgti, bet suolelis šiek tiek trumpokas, tad teko pristabdyti.

– Portugalų žaidimo stilius kažkiek panašus į islandų, ar vis dėlto tai jau visai kitoks varžovas?

– Panašumas yra tas, kad ir jų gynyba viduryje labai stipri. Su Islandija pavyko pralaužti, nežinau, ar gausis su Portugalija. Jie naudoja platų spektrą atakoje, gerai naudoja linijos žaidėjus ir atakuoja 7 prieš 6. Labai daug darbo bus gynyboje. Tai galbūt šiek tiek ir panaši, tačiau tuo pačiu ir turinti savų išskirtinumų.

– Ar esate turėjęs smagesnį gimtadienį nei per rungtynes su Islandija?

– Tikrai ne, niekad nesu turėjęs ir jaučiu prisiminsiu visą gyvenimą.

Vyriausiasis treneris Mindaugas Andriuška teigė, kad daug laiko džiaugtis pergale nebuvo ir reikia tęsti pradėtus darbus. „Pasidžiaugėme vakar, o šiandien jau nauja diena, treniruotė ir laukia naujos rungtynės“, – kalbėjo jis.

– Kai kuriems žaidėjams tai bus jau 3 rungtynės šią savaitę. Kas svarbiausių jų tarpe?

– Visada svarbiausia regeneracija – atsigauti ir pasiruošti kitoms rungtynėms. Kovingumas vėl bus lemtingas faktorius.

– J. Truchanovičius patyrė mini traumą rungtynėse su Islandija. Ar jau aišku kokia jo būklė?

– Nieko ypač baisaus. Buvo tiesiog mini mėšlungis ir šiandien Jonas jau sportuoja.

– Į Portugaliją vyks ta pati sudėtis, kuri žaidė ir su Islandija?

– Visi tie patys plius iš rezervo prisijungia Arminas Stankūnas.

– Kokie bus pagrindiniai akcentai žaidžiant su Portugalija? Ar tai kažkiek panašus varžovas į islandus?

– Analizuosime jų rungtynes su Izraeliu. Jie turi surinkę visą pagrindinę savo sudėtį, tačiau svarbiausia bus nusivežti kovingumą, kurį turėjome mače su Islandija.

– Ar jau dairėtės į situaciją kitose grupėse?

– Žiūrėjome rezultatus, bet dar ne viskas ten yra iki galo aišku. Žiūrime į savo grupę ir tikimės, kad savo lemtį nuspręsime patys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)