Daugiausiai iš visų, net aštuonis kartus prestižiškiausiomis pasaulyje laikomas „Arnold Strongman Classic“ varžybas laimėjęs ir dėl to stipriausiu visų laikų planetos žmogumi vadinamas lietuvis neslepia, kad galiūnų sportas gali turėti neigiamų padarinių sveikatai. Ypač didelis krūvis tenka širdžiai, sąnariams, kenčia ir stuburas.

Ilgą laiką sklando kalbos, kad galiūnų sporte nėra dopingo kontrolės, tačiau pašnekovas tai paneigė pateikdamas pavyzdį, kad vienas labai garsus sportininkas anksčiau buvo diskvalifikuotas dėl draudžiamųjų preparatų vartojimo.

Žydrūnas pripažino, kad kai kurie atletai bando įvairiais būdais apgauti dopingo kontrolierius ir kartais jiems tai pavyksta padaryti.

Ž. Savickui iki šiol priklauso ne vienas pasaulio rekordas. Vienas jų – rąsto kėlimo (228 kg). Galiūnas yra pasiekęs rekordų ir įvairiose netradicinėse varžybose. Pavyzdžiui, į tolį mėtė skalbimo mašinas.

Pastaruoju metu Žydrūnas dažnai teisėjauja prestižinėse pasaulio galiūnų varžybose.

„Esu labai reiklus, mėgstu tikslumą, todėl ne visiems sportininkams aš patinku“, – šyptelėjo Ž. Savickas.

Pašnekovas anksčiau, kai gyveno Biržuose, yra išbandęs ir krepšinį.

„Lankiau trumpai. Kartą man pritrūko drąsos ateiti žaisti rungtynes, nes maniau, kad esu netinkamai pasiruošęs. Paskui pasidarė labai gėda treneriui pažiūrėti į akis, todėl nustojau lankyti treniruotes“, – juokėsi galiūnas.

Apie visa tai – autorinėje Vaido Čeponio laidoje „Čepas veža“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)