Lietuviai itin sėkmingai pradėjo rungtynes ir vienu metu pirmajame kėlinyje turėjo net 7 įvarčių persvarą (11:4). Prieš pertrauką islandams pavyko sumažinti atsilikimą, o antrajame kėlinyje varžovai priartėjo iki 1 įvarčio skirtumo (24:23), tačiau šaltakraujiškai žaidę šeimininkai išliko priekyje iki finalinės sirenos.

A. Malašinskas žaidė nesustabdomai ir rungtynes baigė su 12 įvarčių. Šiose rungtynėse jis tapo visų laikų rezultatyviausiu Lietuvos rinktinės žaidėju, pralenkęs ligšiolinį rekordininką Andrių Stelmoką. Dabar A. Malašinsko sąskaitoje yra 418 įvarčių per 91 sužaistas rungtynes (A. Stelmokas yra pelnęs 406 įvarčius).

6 kartus kamuolį į islandų vartus pasiuntė Jonas Truchanovičius, 5 – Žanas Gabrielius Virbauskas, 3 – Mindaugas Urbonas, po 1 – Gerdas Babarskas, Lukas Simėnas ir Tadas Stankevičius.

Lietuvos ir Islandijos rungtynių statistika

Islandams 8 įvarčius pelnė Aronas Palmarssonas.

Rungtynės vyko „Avia Solutions Group“ arenoje, jas stebėjo ribotas žiūrovų skaičius.

Po šios pergalės lietuviai 4-oje atrankos grupėje su 4 taškais kyla į trečiąją poziciją, kuri jiems gali garantuoti bilietą į po metų Vengrijoje ir Slovakijoje vyksiančias pirmenybes.

Kelialapus į pirmenybes iškovos po dvi geriausias 8 atrankos grupių komandas bei 4 geriausios šiose grupėse trečias vietas užėmusios rinktinės.

Paskutines rungtynes lietuviai sekmadienį išvykoje žais su portugalais. Ar kelialapiui užteks esamo taškų skaičiaus, ar Portugalijoje bus būtinos bent jau lygiosios, paaiškės tik sekmadienio vakarą, sužaidus visas rungtynes visose grupėse.

Kitose grupės rungtynėse Portugalija išvykoje 41:29 nugalėjo Izraelį.

Po šių susitikimų portugalai ir islandai jau užsitikrino vietas pirmenybėse. Islandai lietuviams yra nepralenkiami dėl neparankaus tarpusavio rungtynių įvarčių santykio (pirmą mačą mūsiškiai varžovams pralaimėjo 20:36).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)