LSFS vienija 71 Lietuvos sporto federaciją ir asociaciją. Nuotoliniu būdu vykusiame susirinkime į organizaciją buvo priimti dar du nariai – Lietuvos „DARTS“ sporto federacija ir Lietuvos praktinio šaudymo federacija.

LSFS prezidento pareigose D. Šaluga pakeitė keturias kadencijas organizacijai vadovavusį Rimantą Kveselaitį.

„Lietuvos sporto federacijų sąjungos veikloje išskirčiau keletą aspektų, kuriuos būtina gerinti artimiausiu metu. Ko gero svarbiausias jų – lyderystė. Turime prisiimti lyderystę ir atstovauti Lietuvos sporto federacijas svarstant Lietuvos sportui aktualius klausimus ir teisės aktus įvairiose institucijose. Sąjunga vienija daugumą Lietuvos sporto federacijų ir mūsų balsas turime būti girdimas visose valdžios instancijose. Sieksime kuo labiau įtraukti federacijas į sąjungos veiklą ir diskutuosime, kaip mes kartu galime pasiekti, kad sportas būtų valstybės prioritetas“, – teigė D. Šaluga.

Pasak naujojo LSFS prezidento, jau artimiausiu metu laukia neatidėliotini darbai.

„Vienas didžiausių Lietuvos sporto federacijų skaudulių – Sporto rėmimo fondas, kurio skirstomos lėšos nepasiekia sporto organizacijų. Būtina skaidrinti fondo veiklą ir apie tai jau ne kartą pasisakė tiek Seimo nariai, tiek teisėsaugos institucijos. Fondo finansavimas miglotas, taisyklės labai painios ir keičiamos beveik kasmet. Federacijos kiekvienais metais susiduria su tais pačiais sunkumais ir pirmą pusmetį ar net ilgiau nežino – bus finansuojami jų projektai, ar ne. Federacijos priverstos organizuoti varžybas ir renginius net nežinodamas ar joms bus skirtas finansavimas. Tai netoleruotina ir tai būtina keisti, nes tokios taisyklės žlugdo Lietuvos sportą“, – tvirtina D. Šaluga.

Tuo pačiu LSFS prezidentas pabrėžė, kad Sąjunga daug dėmesio skirs federacijų vadybos kokybės kėlimui, trenerių, teisėjų ir sportininkų mokymams bei įtraukimui į įvairias švietimo programas, padėsiančias kokybiškiau valdyti federacijas, jų finansus, žmogiškuosius išteklius.

LSFS viceprezidentais išrinkti Lietuvos žolės riedulio federacijos prezidentas Leonardas Čaikauskas ir Lietuvos fechtavimo federacijos prezidentas Vytautas Polujanskas. Generaline sekretore toliau dirbs Ringa Baltrušaitė. Prezidiumo nariais tapo Andrius Gaidys (Lietuvos tinklinio federacija), Ričardas Lažinskas (Lietuvos vandens slidininkų federacija), Laura Šaučiukovaitė-Astrauskienė (Lietuvos šaudymo sporto sąjunga), Vygantas Zalieckas (Lietuvos kerlingo asociacija) ir Tautvydas Vencevičius (Lietuvos sporto žurnalistų federacija).

Lietuvos sporto federacijų sąjunga įkurta 1992 m. gruodžio 22 d. Nuo 1992 m. LSFS yra Europos nevyriausybinių sporto organizacijų sąjungos (European Non-Govermental Sports Organisation, ENGSO), vienijančios 33 valstybes, narė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)