Jordanijos boksininkas Rashedas Al Swaisatas mirė prabėgus dešimčiai dienų po ligoninėje jam atliktos smegenų operacijos. Boksininkas į gydymo įstaigą buvo išvežtas po nokauto, patirto svorio kategorijos iki 81 kg dvikovos trečiajame raunde.

Boksininką nokautavo metais jaunesnis sportininkas iš Estijos – Antonas Vinogradovas.

Anot Estijos žiniasklaidos, iki galo nėra aišku, ar būtent nokautas tapo Jordanijos boksininko mirties priežastimi, ar įtakos tokiai liūdnai įvykių baigčiai galėjo turėti ankstenė trauma.

Tokius svarstymus paskatino su medikais bendravusio Lenkijos bokso federacijos vadovo Grzegorzo Nowaczeko teiginiai Kielcų radijui – anot jo, ligoninėje Jordanijos boksininkui diagnozuota hematoma, reikėjo skubios operacijos, tačiau tai yra ankstesnės traumos pasekmės.

Šis įvykis Estijoje sulaukė nemenko rezonanso. Estijos bokso federacija išplatino viešą pareiškimą, kuriame susipina ir užuojauta mirusio boksininko artimiesiems, ir palaikymas taip pat tragiškai šį įvykį išgyvenančiam A. Vinogradovui.

Rashedas Al Swaisatas (kairėje) prieš Antoną Vinogradovą

„Esame šokiruoti šių tragiškų įvykių. Tai didžiulė nelaimė, nes nutrūko jauno žmogaus gyvenimas. Išreiškiame nuoširdžiausią užuojautą boksininko artimiesiems, treneriams, visai Jordanijos sporto bendruomenei.

Tarptautinė bokso federacija prašė mūsų gerbti Jordanijos atleto šeimą ir neviešinti smulkių šio įvykio detalių. Mes žinome, kad Lenkijos policija pradėjo tyrimą dėl tragiškos nelaimės. Visi atletai, dalyvaujantys pasaulio čempionate, visuomet turi praeiti medicininį patikrinimą, todėl tokie tragiški incidentai mėgėjų bokse yra ypač pribloškiantys.

Žmogiškai suprantama, kad šis tragiškas įvykis labai sukrėtė ir mūsų pačių atletą. Tiek tarptautinės, tiek Estijos bokso federacijos atstovai bendrauja su boksininku, suteikia jam psichologinę pagalbą“, – rašoma federacijos pranešime.

Pasaulio bokso jaunimo čempionatas Kielcuose vyko balandžio 13-24 dienomis, jame dalyvavo 600 sportininkų iš 67 valstybių. Lietuviai liko be medalių.

Tragiškai pasibaigusi A. Vinogradovo ir Al Swaisato dvikova vyko pirmajame etape.

Antrajame etape Estijos atstovas vieningu teisėjų sprendimu nusileido serbui Almirui Memičiui.

Rashedas Al Swaisatas
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)