Turnyro lentelė lėmė, kad ja taps Nyderlandų atstovė Soraya De Visch Eijbergen (71 vieta BWF reitinge), kai estę Kristiną Kuuba iš kovos dėl olmpinių kelialapių eliminavo teigiams COVID-19 testas.

Olandė pasauliniame reitinge yra dvidešimčia laiptelių žemiau nei estė. Tarpusavio akistatoje 1:0 pranašumą prieš V. Fomkinaitę turi Soraya De Visch Eijbergen, vienintelį kartą varžovės buvo susitikusios 2019 metais RSL Swedish OPEN turnyre.

„Kad perėjau į kitą etapą be žaidimo, tai dar nereiškia, kad laimėjau, o tikslas yra pasiekti kuo aukštesnę vietą laimėjimu. Manyčiau, kad net sustiprėjo mano noras dar geriau pasirodyti“, – į klausimą kaip varžovės pasiketimas keičia psichologinį nusiteikimą atsakė vienintelė Lietuvos atstovė šiame čempionate.

Į čempionatą sportininkė atvyko kartu su treneriu Kęstučiu Navicku. Geriausias visų laikų badmintoninkas K.Navickas 2008 m. Pekino Olimpinėse žaidynėse iškovojo 9-tą vietą, o pasauliniame reitinge ilgą laiką buvo 38-oje vietoje.

„Būsima Vytautės varžovė labai pajėgi ir yra laimėjus daug svarbių pergalių, tačiau tuo pačiu pasižymi ir nestabilumu, kuo ir stengsimės pasinaudoti. Svarbu nuo pat pradžių parodyti psichologinį tvirtumą. Būtina olandei sukurti papildomą įtampą nuo pirmų taškų“, – taktika dalinasi V. Fomkinaitę Europos čempionate lydintis treneris K. Navickas.

Lietuvos delegacija į Kijevą atvyko penktadienį, kur jau keturias dienas gyvena taip vadinamame varžybų „burbule“. Tik atvykus į viešbutį visiems čempionato dalyviams buvo atlikti COVID-19 testai. Tiek šeštadienį, tiek procedūras pakartojus vakar, visų Lietuvos delegacijos narių testų rezultatai buvo neigiami.

Pergalės atveju Vytautė patektų tarp 16 stipriausių žaidėjų ir susitiktų du kartus su olimpine čempione, visų laikų geriausia moterų vieneto žaidėja Carolina Marin iš Ispanijos (4 vieta BWF reitinge).

Vytautės Fomkinaitės ir Soraya De Visch Eijbergen susitikimas įvyks trečiadienį.

Visi Europos badmintono čempionato susitikimai bus tiesiogiai transliuojami www.badmintoneurope.tv.

V. Fomkinaitė 2018 m. tapo Lietuvos badmintono čempione iškart visose trejose kategorijose (moterų vieneto, moterų dvejeto ir mišraus dvejeto). Šiuo metu yra Lietuvos badmintono nacionalinės rinktinės narė, atstovavusi Lietuvai dvejose Europos Žaidynėse (Baku ir Minske), Europos asmeniniuose ir komandiniuose badmintono čempionatuose, bei pasaulio komandiniame badmintono čempionate (2019 m. Naninge, Kinijoje).

Badmintonininkė 2020 m. buvo įtraukta į LTOK 2020 m. Tokijo olimpinėms žaidynėms rengiamų sportininkų – olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą. Žaisdama poroje su Gerda Voitechovskaja buvo prasibrovusios ir ilgokai išsilaikė BWF Top 100-uke (aukščiausiai 89 vietoje).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)