Lietuvių kilmės amerikietės vardas garsiai nuskambėjo praėjusį savaitgalį, kai ji per 78 sek. nokautu įveikė kinę Zhang Weili ir pirmą kartą istorijoje superlengvo svorio kategorijoje sugebėjo susigrąžinti kartą jau iškovotą UFC čempionės titulą.

Po triumfo prie R. Namajunas priėjo jos treneris P. Barry. Tarp jų įvyko toks trumpas pokalbis:

P. Barry: „Nieko sau, mažute. Tu pati geriausia. Mes tau apie tai kalbėjome visą laiką. Tu pati geriausia, velniai tave griebtų. Kas pati geriausia?

R. Namajunas: „Aš pati geriausia.“

P. Barry: „Kas, velniai rautų, pati geriausia?“

R. Namajunas: „Aš pati geriausia!“

P. Barry: „Tu ir buvai pati geriausia.“

UFC čempionės titulą susigrąžinusi lietuvių kilmės amerikietė plūstelėjus emocijų bangai ašarodama atsakė ringe į klausimus, ranka prilaikydama čempionės diržą.

Vėliau ji „Instagramo“ socialiniame tinkle pasidalijo nuotrauka, kur prigludusi prie P. Barry šypsosi iš laimės, o žemiau parašė: „Myliu šią nuotrauką. Tai mano gyvenimo meilė.“

Taip, P. Barry – ne tik 28 metų 165 cm ūgio kovotojos treneris, bet ir ilgametis sužadėtinis.

Su „Thug Rose“ pravardę turinčia mergina P. Barry susipažino beveik prieš dešimtmetį. 2012 metais vykusioje „World MMA Awards“ ceremonijoje, kur buvo pagerbti geriausi kovotojai, pora papasakojo, kaip jie susitiko.

Mokyklą baigusi R. Namajunas Milvokyje pradėjo lankyti „Rofussports“ klubą ir tobulinti savo mišrių kovos menų įgūdžius.

Anot P. Barry, tuomet nepažįstama 18-metė mergina priėjusi smogė jam į veidą ir paklausė, ar jis tikrai yra P. Barry. Kai priblokštas buvęs UFC kovotojas tai patvirtino, Rose nusistebėjo – juk tuomet jis turėjo numatyti artėjantį jos smūgį?

P. Barry žodžiais tariant, tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, nors jam teko pripažinti, kad prireikė kažkiek laiko, kol „šalta“ Rose širdis galiausiai atsivėrė buvusiam UFC kovotojui.

Tarp poros yra 13 metų skirtumas, tačiau 28 metų R. Namajunas ir 41 metų P. Barry santykiai jau patikrinti daugiau nei dešimtmečio.

Jie susižadėję, nors vestuvių iki šiol dar neatšoko. Galbūt šios galėtų įvykti antrą kartą laimėjus UFC superlengvo svorio kategorijos čempionės titulą?

Kad ir kaip ten būtų, P. Barry daug metų yra R. Namajunas atrama ir nuolat jai primena, kad ji yra geriausia. Būtent tai vyras pakartojo jai ir ringe, kur R. Namajunas kojos smūgiu pasiuntė į nokautą varžovę iš Kinijos ir taip nutraukė jos ilgą pergalių seriją.

Kas yra R. Namajunas mylimasis? P. Barry šiuo metu yra dukart UFC čempionės treneris ir treniruočių partneris, o anksčiau ir pats buvo aktyvus mišrių kovos menų atstovas, garsėjęs savo žemais sprogstamaisiais smūgiais.

Profesionalus kikboksininkas, dalyvavęs keliuose kikbokso čempionatuose, iš viso iškovojo 17 pergalių ir patyrė 6 pralaimėjimus, kol nusprendė pasukti mišrių kovos menų keliu.

2008 metais jis debiutavo UFC organizacijos kovose, o karjerą ten baigė 2013 metais. P. Barry MMA kovų sąskaitoje – 8 pergalės ir 7 pralaimėjimai.

P. Barry gyvenime buvo ir tamsių epizodų, kai vyras piktnaudžiavo alkoholiu ir receptiniais vaistais, tačiau jam tai, atrodo, pavyko įveikti.

Priminsime, kad R. Namajunas pirmą kartą pasaulio minimalaus svorio (iki 52,2 kg) čempionės titulą iškovojo 2017 metų lapkritį. Tuomet ji palaužė lenkę Joanną Jedrzejczyk. Tačiau 2019-ųjų kovą R. Namajunas čempionės diržą prarado, kai neatsilaikė prieš Brazilijos atstovę Jessicą Andrade.

O 31 metų 163 cm Zhang Weili čempionės vardą pelnė 2019-aisiais, kai titulinėje kovoje jau 42-ąją sekundę nokautavo J. Andrade. Pirmoji ir vienintelė čempionė iš Kinijos per visą UFC istoriją prieš akistatą su Rose laimėjo net 21 kovą iš eilės (10 nokautų). Vienintelį sykį ji suklupo pirmojoje MMA kovoje 2013-aisiais.

Tačiau R. Namajunas privertė ją prisiminti nesėkmės skonį.

Pilnutėlėje arenoje susirinkusiems žiūrovams skanduojant „Let's go Rose“, varžovės kovą pradėjo nuo žvalgybos. Zhang Weili kelis kartus patikrino savo priešininkę kojų smūgiais, tačiau po minutės būtent kinė po galingo Rose spyrio kaire koja į nepridengtą smakrą atsidūrė ant tatamio. Lietuvių kilmės kovotoja nelaukė, kol varžovė atsigaus, ir pripuolusi apipylė ją negailestingų smūgių kruša, tad teisėjui nebeliko kitos išeities, tik nutraukti kovą.


Nors sunkiai ant kojų stovėjusi Kinijos kovotoja su sprendimu nesutiko, tačiau į viršų buvo iškelta R. Namajunas ranka. 28 metų kovotoja tapo pirmąja UFC istorijoje, kuriai pavyko susigrąžinti pasaulio čempionės titulą.

„Aš padariau tai. Aš esu geriausia. Tas smūgis tikrai buvo idealus, bet nebuvau tikra, ar jo užteks, tad pridėjau dar kelis smūgius į galvą. Ir man pavyko“, – sunkiai tvardydama emocijas po pergalės ringe kalbėjo R. Namajunas.

„Šiuo metu esu devintame danguje, galvoje verda visokiausios emocijos. Varžovė buvo labai grėsminga. Žinojau, kad ji yra labai greita ir ištverminga, tačiau ir aš buvau pasiryžusi kautis ringe visas 25 minutes. Bet kova buvo labai trumpa. Man pavyko sulaukti tinkamo momento ir juo pasinaudoti. Su savo treneriais daug dirbome tobulindami smūgius kojomis. Turiu tekvondo kovų patirties, be to, mano kojos yra pakankamai ilgos, kad galėčiau pasiekti varžoves net ir iš tolimos distancijos. Nuosekliai ugdžiau smūgio jėgą, nes žinojau, kad tai yra vienas iš mano grėsmingiausių ginklų“, – teigė R. Namajunas.

Zh. Weili paprašė revanšo iš karto po to, kai neteko UFC čempionės titulo. R. Namajunas neslėpė, kad apsvarstys nukarūnuotos varžovės pasiūlymą, bet kol kas niekur skubėti nesirengia.

Priminsime, kad R. Namajunas kone kasmet grįžta atostogų į Lietuvą, kur kartu su broliu Nojumi aplanko savo močiutę ir kitus giminaičius. Apie JAV lietuvės paskutinį apsilankymą Lietuvoje, apie išsaugotas šaknis ir giminystę su Meilutyte – specialiame DELFI interviu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (291)