„Šiuo metu esu devintame danguje, galvoje verda visokiausios emocijos. Varžovė buvo labai grėsminga. Žinojau, kad ji yra labai greita ir ištverminga, tačiau ir aš buvau pasiryžusi kautis ringe visas 25 minutes. Tačiau kova buvo labai trumpa. Man pavyko sulaukti tinkamo momento ir juo pasinaudoti. Su savo treneriais daug dirbome tobulindami smūgius kojomis. Turiu taekvondo kovų patirties, be to, mano kojos yra pakankamai ilgos, kad galėčiau pasiekti varžoves net ir iš tolimos distancijos. Nuosekliai ugdžiau smūgio jėgą, nes žinojau, kad tai yra vienas iš mano grėsmingiausių ginklų“, – teigė R. Namajunas.

Prieš dvikovą didelį ažiotažą sukėlė šios lietuvių kilmės kovotojos žodžiai, kad ji mieliau mirtų nei būtų raudona. Komunistų partijos valdomos Kinijos sportininkei Zgang Weili tai turėjo būti ypač skaudus kirtis. Visgi, po kovos R. Namajunas šios temos nebeeskalavo. „Aš pasakiau tai ką jaučiau, kam mane įpareigoja mano istorinė praeitis. Akivaizdu, kad sukėlė papildomą įtampą, privertė kiek kitaip pažvelgti į šią kovą. Bet aš tikrai nenorėjau įžeisti savo varžovės. Kita vertus, aš pati suteikiau sau papildomos motyvacijos, iškėliau didesnį iššūkį, kurį privalėjau įveikti ne tik dėl titulo, bet ir dėl savęs pačios“, – konstatavo R. Namajunas.

Paprašyta palyginti emocijas po 2017 metais iškovoto pirmojo pasaulio čempionės titulo ir šios pergalės, R. Namajunas teigė, kad antrasis titulas gerokai malonesnis. „Pirmą kartą iškovojusi pasaulio čempionės titulą jaučiausi ypatingai, nes tai buvo savaime unikalus potyris. Aš nemėgstu vaizduoti kovos favoritės, net ir pralaimėjimai yra mano kelionės dalis ir aš nieko nekeisčiau, net jei ir turėčiau tokią galimybę. O šį kartą aš mėgavausi visu procesu, pasirengimu, ėjimu į kovą. Iš tiesų, prieš šią dvikovą nieko nesitikėjau, tiesiog ėjau kur mane nešė tėkmė. Ir todėl ši pergalė yra dar malonesnė“, – pastebėjo 28 metų kovotoja.


Nors prieš dvikovą su varžove iš Kinijos R. Namajunas nebuvo laikoma favorite, tačiau ji savo oponentę nokautavo praėjus vos 1 min. ir 18 sek. po kovos pradžios. „Žinojau, kad galiu nokautuoti bet kurią varžovę, nes smūgiai yra mano stiprybė, tikrai ne kiekviena mergina sugeba taip smūgiuoti. Aš pasitikiu savimi ir tas pasitikėjimas laikui bėgant tik stiprėja. Galiu drąsiai pasakyti, kad šiuo metu esu geriausios sportinės formos per visą savo karjerą. Drausmė, koncentracija, pasirengimas, komanda. O svarbiausia, kad aš visą laiką buvau savimi. Todėl tikrai dabar esu geriausia savo pačios versija“, – nesikuklino UFC istoriją perrašiusi pasaulio čempionė.

Iš karto po pralaimėtos dvikovos 31 metų Zgang Weili pareiškė, kad sieks revanšo. R. Namajunas neskubėjo patvirtinti ar paneigti tokios galimybės. „Šiuo metu galiu daryti ką tik noriu. Bet dabar tikrai nenoriu skubėti ir kalbėti apie vienokį ar kitokį sprendimą. Noriu, kad emocijos šiek tiek atvėstų, visi nurimtume, o tada ir spręsime, su kuo bus kita kova. Aš noriu grįžti į ringą, noriu apginti titulą ir tai bus mano pagrindinis uždavinys artimiausioje ateityje. Manau, kad mes kalbėsime apie revanšą. Neabejo, kad ji šiuo metu nuliūdusi, kad kova taip greitai baigėsi, bet mano akimis žiūrint, viskas buvo tiesiog tobula. Aš būsiu atvira visiems pasiūlymams, o kaip bus – matysime“, – samprotavo R. Namajunas.

Paklausta, ar po šios pergalės ją galima vadinti geriausia visų laikų MMA kovotoja šioje svorio kategorijoje, R. Namajunas atsakė, kad kovinių sporto šakų istorijoje buvo daugybė ryškių, legendinių asmenybių. „Aš labai džiaugiuosi, kad du kartus iškovojusi pasaulio čempionės titulą tapau šios kovinio moterų sporto istorijos dalimi. Aš noriu kovoti, siekti dar geresnių rezultatų, tačiau tikrai nesiekiu tapti geriausia visų laikų kovotoja šioje svorio kategorijoje. Aišku, jei taip nutiks, būsiu laiminga, bet tam reikia apginti titulą“, – konstatavo R. Namajunas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)