Alytiškiai važiavo laimėti be intrigų ir, iš pirmo žvilgsnio, tai sekėsi nuo pat pirmųjų kėlinio minučių. Savo pirmąjį įvartį aikštelės šeimininkams pavyko pelnyti tik devintąją minutę, kai komandas jau skyrė 4 įvarčiai (5:1). Šią persvarą „Grifas“ pradėjo tirpdyti, priartėdamas prie Alytaus rankininkų (8:4, 9:7). Šį atstumą pavyko išlaikyti kurį laiką, tačiau ant kulnų minantis „Grifas“ privertė svečius labiau pakovoti. Netrukus komandas vėl skyrė 4 įvarčiai, o pirmąjį kėlinį Alytaus „Varsa-Stronglasas“ užbaigė pirmaudami 17:11.

Antrajame kėlinyje „Grifui“ pasivyti „Varsos-Stronglaso“ žaidėjų nebepavyko. Alytiškiai greitai susikrovė saugią persvarą ir ją išlaikė iki kėlinio pabaigos (22:12, 27:18, 30:20). Be intrigos rungtynės ir baigėsi. Alytaus „Varsa-Stronglasas“ laimėjo rezultatu 34:23.

„Šiandienos rungtynės buvo vienos iš paskutinių, planuotų sužaisti šį sezoną. Sutapo, kad šiandien vyko ir vyrų čempionato rungtynės Panevėžyje, ir jaunimo čempiono rungtynės Vilniuje, tad nusprendėme patausoti jaunimą ir Panevėžyje žaidė tik vyresni žaidėjai. Dėl to turėjome tik porą keitimų, bet rungtynes vis tiek vertinu teigiamai. Pirmame kėlinyje, kol nepasijuto nuovargis, kabinomės į atlapus alytiškiams ir epizodiškai tikrai sukūrėme gražių atakų. Džiaugiuosi šiuo sezonu, buvo staigmenų, buvo įdomių rungtynių su Šiaulių, Alytaus, Utenos komandomis. Bus įdomu stebėti pusfinalių ir finalų kovas“, - kalbėjo Panevėžio ekipos treneris Mindaugas Vėta.

„Rezultatu esame patenkinti, bet, toli gražu, ne šių rungtynių kokybe. Manau, kad atėjus pusfinaliams būsime geresnės formos, nei esame dabar“, - lakoniškas buvo „Varsos-Stronglaso“ treneris Egidijus Petkevičius.

Alytaus „Varsa-Stronglasas“: Vilius Juozaitis - 8, Tautvydas Petrušauskas ir Simonas Babarskas - po 6, Ridas Čeginskas - 5, Rokas Lastauskas ir Aurelijus Sabonis - po 3, Edvinas Grėbliūnas, Gabrielius Civinskas ir Remigijus Čepulis - po 1.
Panevėžio „SC-RSSG-Grifas“: Amandas Šarkanas - 6, Mindaugas Barzdenis - 5, Gabrielius Čekanauskas, Žilvinas Maslauskas ir Petras Očikas - po 3, Egidijus Narakas - 2, Ignas Storukas - 1.

Po šių rungtynių aišku, kad pusfinalyje Klaipėdos „Dragūnas“ grumsis su Alytaus „Varsa-Stronglasu“, o Kauno "Granitui-Kariui" savo varžovo dar reikia palaukti - kol kas serijoje iki dviejų pergalių Vilniaus VHC „Šviesa“ pirmauja prieš Utenos „Uteną“. Numatyta pusfinalių pradžia - gegužės 5 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)