Už šio reikalavimo nepaisymą grėstų bausmės – kokios būtent, dar bus patikslinta.

Taip pat atletai negalės jokiu būdu demonstruoti šūkių kaip „Black Lives Matters“.

Kita vertus, IOC leido kaip neutraliems atletams Tokijuje startuosiantiems rusams pergalės atveju išklausyti ne olimpinio himno, o XIX amžiaus Rusijos kompozitoriaus Piotro Čaikovskio koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 1.

Šia žinia pasigyrė Rusijos olimpinis komitetas, kuris iš pradžių prašė pakeisti olimpinį himną sovietiniu maršu virtusia liaudies daina „Katiuša“.

Primename, kad Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) praėjusį gruodį patvirtino dvejų metų draudimą tarptautinėse varžybose naudoti tokius Rusijos simbolius kaip himnas ir vėliava. Dėl dopingo skandalų olimpinėse žaidynėse rusai dalyvaus kaip neutralūs atletai, jų iškovoti medaliai nebus įtraukiami į valstybių įskaitą.

Tiesa, rusai į draudimus žiūri nepernelyg pareigingai – praėjusią savaitę Maskvoje pristatytose paradinėse sportininkų uniformose, kurios bus vilkimos per Tokijo žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijas, akivaizdžiai dominuoja Rusijos vėliavos motyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)