Didžiausias iššūkis laukia mūsų jaunosios Kamilės Gaučaitės, kurią egzaminuos pasaulinė imtynių žvaigždė Natalija Vorobjova iš Rusijos. Po mėnesio trisdešimtmetį švęsianti rusė yra iškovojusi visus įmanomus sportinius titulus – pasaulio, Europos ir olimpinių žaidynių aukso medalius. Ir ne po vieną kartą.

Danutė Domikaitytė burtų valia pateko iškart į ketvirtfinalį, kur grumsis su gerai pažįstama Čekijos imtynininke Adela Hanzlickova. Be abejo, Danutė sieks revanšo už paskutines dvi nesėkmes, kurias patyrė 2019-ais metais Europos ir pasaulio čempionatuose.

Be to, pergalė ketvirtfinalyje labai priartintų prie antro karjeros Europos čempionato medalio, nes iš likusių dviejų atlečių tikrai grėsminga yra tik prancūzė, dukart pasaulio čempionatų sidabro medalių laimėtoja Koumba Larroque.

Tuo tarpu tituluota Izraelio imtynininkė Ilana Kratysh pastaruosius penkis metus ant kilimo atrodė gan blankiai. Be to, paskutinėje akistatoje, kuri vyko 2018 metų Europos čempionate Kaspijske, Danutė dominavo visas šešias minutes, o savo spektaklį užbaigė efektingu keturbaliu veiksmu.

Tokio aukšto rango varžybose debiutuosianti Ineta Dantaitė mėgins pasiekti pergalę imtyje prieš baltarusę Juliją Pisarenką. Varžovė pernai dalyvavo Europos čempionate ir užėmė 8-tą vietą.

WW – 76 kg kvalif. Kamilė GAUČAITĖ – Natalija VOROBJOVA (RUS)
WW – 68 kg 1/4 finalo Adela HANZLICKOVA (CZE) – Danutė DOMIKAITYTĖ
WW – 59 kg 1/4 finalo Ineta DANTAITĖ – Yuliya PISARENKA (BLR)

Laisvūnai be pergalių


Europos imtynių čempionate laisvūnų imtys kiek nuvylė. Reikia pripažinti, kad mūsų atletų varžovai pakankamai pajėgūs ir yra sukaupę reikšmingų rezultatų kolekciją. Tačiau norėjosi pamatyti iškovotą bent tašką.

Didesnės viltys buvo siejamos su patyrusiu klaipėdiečiu Edgaru Voitechovskiu. Jo pirmasis jo varžovas G.Pascalovas iš Moldovos tikrai nebuvo neįveikiamas monstras. Iki šiol aukščiausias moldavo pasiekimas – 2019 metais pasaulio čempionate užimta 8 vieta.

Pirmame kėlinuke Edgaras 4 taškus prarado būdamas pranašesnėje atakuojančio padėtyje – moldavas kiek vikriau sujudėjo parteryje.

Antroje dalyje į akis krito momentas, kuomet Edgaras griebėsi už savo kojos kelio. Matomai, patirta trauma pakoregavo dvikovos eigą – klaipėdietis prasileido dar 6 taškus ir teisėjai nutraukė kovą.

Visi mūsų laisvųjų imtynių atstovų rezultatai:

FS – 70 kg 1/8 finalo Artem AUGA – Arman ANDREASYAN (ARM) 0:10
FS – 97 kg kval. Lukas KRASAUSKAS – Murazi MCHEDLIDZE (UKR) 0:7
FS – 86 kg 1/8 finalo Edgaras VOITECHOVSKIS – Gheorghi PASCALOV (MDA) 0:10

Visų varžybų pradžia 12.30 val.

Finalai nuo 19.00 val.

Čempionatą galima stebėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)