Sekmadienį Katovicuose startavusiame turnyre Lietuvos rinktinė 0:5 nusileido Latvijos U-23 komandai.

Be pergalę iškovojusios artimiausios latvių pamainos šiame turnyre taip pat dalyvauja ir Lenkijos bei Estijos rinktinės, kurios tarpusavyje užbaigs pirmąją turnyro dieną.

Lietuvos rinktinė aktyviai pradėjo rungtynes ir spausdami varžovus jų pačių zonoje neleido latviams lengvai įžengti į mūsų aikštės zoną. Spaudimas ne kartą leido perimti ritulį netoli oponentų vartų, bet nubausti priešininkus už jų klaidas lietuviams nepavyko.

Žaidimo kontrolę į savo rankas latviai perėmė po dviejų lietuvių pražangų. Iš pradžių Timonas Mažulis neleistinai pargriovė oponentą jų pačių zonoje, o netrukus mažumoje Ugnius Čižas buvo nubaustas už ritulio išmetimą už aikštės ribų.

Dvigubą kiekybinę persvarą po mažiau nei pusės minutės Latvijos rinktinėje realizavo vienas iš labiausiai patyrusių jos žaidėjų Nikolajus Jelisejevas (12:50, rez. perd. Denissas Fiodorovas, Frenkas Razgalas).

Turėtą persvarą latviai padvigubino po Danielio Goršanovo tikslaus metimo (16:17, rez. perd. Robertas Petrovičas). Savo progą sušvelninti rezultatą lietuviai turėjo kėlinio pabaigoje, bet pabėgus į greitą išpuolį dviese prieš vieną, pats ataką užbaigti nusprendęs Markas Kaleinikovas pataikė tiesiai į oponentų vartininką Janį Vorį.

Antrąjį kėlinį latviai pradėjo puikiai realizuodami savo progas. Iš pradžių Frenkas Razgalas pasižymėjo iš aštraus kampo (23:09, rez. perd. Patrikas Ozolas, N. Jelisejevas), o vėliau greitoje atakoje vienas prieš vartininką pabėgęs Tomas Andersonas antruoju metimu nuginklavo Artūrą Pavliukovą (25:00).

Per likusią antrojo kėlinio dalį lietuviams pavyko išlyginti žaidimą ir latviai daugiau įvarčių nepelnė. Tiesa, rimtesnio pavojaus prie oponentų vartų nesukūrė ir mūsų šalies atstovai.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje A. Pavliukovui teko kelis kartus demonstruoti savo sugebėjimus po pavojingų varžovų atakų. Arčiausiai įvarčio lietuviai buvo turėdami kiekybinę persvarą, bet Dino Mukovozas pataikė į vartų virpstą, o pakartotinį Ilja Četvertako metimą efektingai atrėmė Latvijos rinktinės vartininkas.

Negana to, tiksint paskutinėms lietuvių daugumos sekundėms latviai nuskuodė į greitą ataką ir pelnė įvartį mažumoje. Įvarčio autorius Kristapas Skrastinšas (54:49, rez. perd. Gvido Jansonas).

Po rungtynių geriausiu žaidėju Lietuvos rinktinėje pripažintas Ilja Četvertakas, latvių gretose toks prizas atiteko visus 24 metimus atrėmusiam Janiui Voriui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)