Šiauliuose Klaipėdos „Dragūnas“ užtikrintai žengė į kitą etapą įveikęs „SC Dubysos“ rankininkus rezultatu 43:32 (22:17), o atkrintamąsias kovas pradėjęs Alytaus „Varsa-Stronglasas“ namuose įveikė Panevėžio „SC-RSSG-Grifo“ rankininkus 36:21 (16:13).

Reguliariojo sezono pabaigoje būtent „Grifo“ rankininkai pateikė staigmeną ir įveikė Alytaus komandą. Šįkart alytiškiams vėl teko pajusti šaltą dušą, mat didžiąją pirmojo kėlinio dalį jiems teko vytis Panevėžio rankininkus (1:0, 6:4, 9:8). Tik kėlinio laikui slenkant į pabaigą aikštelės šeimininkams pavyko išlyginti rezultatą ir perimti iniciatyvą.

Antrąjį kėlinį dzūkai pradėjo galingai - sužaidę kelias sėkmingas atkarpas jie rungtynių baigtį pavertė formalumu (17:14, 24:15, 28:16, 32:17). Rungtynių pabaigoje „Grifas“ dar bandė įsikibti, tačiau skirtumo sumažinti nepavyko ir rungtynės baigėsi Alytaus „Varsos-Stronglaso“ pergale - 36:21.

„Man atrodo, kad vyrai perdegė norėdami atsirevanšuoti. O per tą greitį prasidėjo klaidelės, nervai ir pirmasis kėlinys buvo labai nervingas. Pirmąjį kėlinį nusprendėme, kad reikia žaisti paprasčiau, matant progą mesti, o ne ieškoti sudėtingų derinių. Šiuo požiūriu baigėme pirmąjį kėlinį ir sėkmingai sužaidėme antrąjį. Varžovas buvo jau mus įveikęs, tai žaidėjai galėjo paanalizuoti savo klaidas ir žaidimą, tuo labiau kad nors komanda ir turnyro lentelės apačioje, kovą davė puikią“, - apie pasikeitųsią žaidimo strategiją pamąstymais pasidalino Alytaus „Varsos-Stronglaso“ treneris Eugenijus Gimbutas.

„Pirmą kėlinį mes išlaikėme savo žaidybinį braižą, žaidėme neskubėdami iki užtikrinto įvarčio. Tada mes vėl pametėme galvą, gal pavargome, įleidome jaunimą ir Alytus pradėjo tolti. Manau, kad jie irgi „gavo velnių“ rūbinėje ir antrame kėlinyje jau parodė tikrąjį savo žaidimą ir potencialą. Mūsų lėto žaidimo strategija yra panaši į Alytau. Mes turime tik kelis patyrusius žaidėjus, kurie gali žaisti visą rungtynių laiką, todėl komanda labai lėtai atakuoja, kad tie žaidėjai galėtų lengviau atlaikyti visą žaidimo laiką. Pirmame kėlinyje toks žaidimas puikiai pasiteisino, tačiau nuovargis ir bandymas sužaisti greičiau padarė savo“, - žaidimo eigą ir komandos strateginius niuansus atskleidė Panevėžio „Grifo“ treneris Mindaugas Vėta.

Alytaus „Varsa-Stronglasas“: Vilius Juozaitis - 9, Žygimantas Micevičius - 6, Tautvydas Petrušauskas ir Simonas Babarskas - po 5, Rokas Lastauskas - 3, Aurelijus Sabonis, Šarūnas Krisiulevičius ir Remigijus Čepulis - po 2, Eimantas Tumasonis, Edvinas Grėbliūnas - po 1.

Panevėžio „SC-RSSG-Grifas“: Evaldas Vėta - 6, Egidijus Narakas - 5, Karolis Piragis - 3, Žilvinas Maslauskas ir Danielius Kairys - po 2, Amandas Šarkanas, Titas Janušonis ir Edvinas Šakalys - po 1.

Tuo metu klaipėdiečiams šios rungtynės galėjo būti paskutinės, todėl jas užbaigti reikėjo užtikrintai ir sklandžiai. Pirmasis kėlinys būtent taip ir prasidėjo. Uostamiesčio komanda atitolo nuo aikštelės šeimininkų saugesne 4-5 įvarčių persvarą ir ją išlaikė viso kėlinio metu (6:2, 10:6, 16:11). Rungtynių pabaigoje žaidimas buvo kiek banguotas, tačiau nei „Dragūnui“, nei „Dubysai“ šios persvaros nepavyko labiau pakreipti sau naudinga linkme (21:13, 22:16). Į pertrauką komandos išėjo pirmaujant Klaipėdos rankininkams 22:17.

Antrasis kėlinys prasidėjo puikiomis „Dragūno“ atakų serijomis (26:18, 34:19), vartus stabiliai gynė jaunasis Klaipėdos komandos vartininkas Mantas Stankaitis. Po šio smūgio šiauliečiai atsitiesti nebeįstengė - nors ir aktyviai žaidė, priartėti arčiau nei 15 įvarčių komandai nepavyko iki paskutinių minučių. Nors rungtynių pabaigą aikštelės šeimininkai sužaidė sklandžiai, tačiau pergalei to neužteko. Rungtynes rezultatu 43:32 laimėjo Klaipėdos „Dragūnas“.

Ši pergalė Klaipėdos komandai leido žengti į pusfinalį.

„Pradėjome rungtynes prastai, po to pavyko stabilizuoti žaidimą. Deja, antrąjį kėlinį pradėjome paleisdami klaipėdiečius, po to pavargome ir jie laimėjo solidžia pergale. Sezoną užbaigėme pirmame raunde, gaila, kad kartais neparodėme geresnio žaidimo ir šis sezonas mums jau baigėsi. Kita vertus, džiaugiamės, kad jis šįkart įvyko iki pabaigos ir nebuvo nutrauktas dėl koronaviruso pandemijos. Dėkojame mus palaikiusiems ir susitiksime jau kitame sezone“, - paskutines sezono rungtynes pakomentavo Šiaulių „SC Dubysos“ žaidėjas Justas Mielenis.

„Baigėme seriją su Šiauliais tvarkingai, dvejos rungtynės - dvi pergalės, ir tai būtų pliusas. Šįkart mums nepavyko lengvesnis žaidimas, manau dėl vartininko darbo. Šiauliai irgi stengiasi kovoti, atrodo, jau turime geresnį rezultatą, o jie vis „išsikasa“ iš tos duobės, ir vėl griebiasi žaidimo. Nėra kada atsikvėpti ir tenka kovoti iki galo“, - varžovus už kovingumą pagyrė Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjas Deividas Virbauskas.

Šiaulių „SC Dubysa“: Ugnius Ivanovas - 6, Tomas Baliutavičius - 5, Gedvinas Jocas ir Povilas Šalna - po 4, Domantas Stripeika ir Justas Mielenis - po 2.

Klaipėdos „Dragūnas“: Lukas Juškėnas - 7, Danyl Hlushak, Mykolas Lapiniauskas ir Benas Butkus - po 6, Žanas Gabrielius Virbauskas - 5, Arvydas Bučius, Deividas Virbauskas ir Tomas Drakšas - po 3, Rokas Palskys - 2, Orestas Biknius ir Gytis Šmantauskas - po 1.

Artimiausios rankinio lygos kovos planuojamos antradienį, balandžio 20 dieną. Tuomet pirmam atkrintamųjų susitikimui Kauno „Granitas-Karys“ turėtų priimti Vilniaus HC „Vilnius“ rankininkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)