Penktadienį susitikęs su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) Japonijos premjeras pareiškė, kad jo šalis padarys viską, kas jos galioje, kad užkirstų kelią koronaviruso plitimui ir šią vasarą surengtų „saugias“ olimpines žaidynes.

„Japonija klausosi PSO (Pasaulio sveikatos organizacijos) ir ekspertų ir mokosi iš jų“, – sakė Y. Suga per bendrą spaudos konferenciją su J. Bidenu Baltuosiuose rūmuose ir pridūrė, kad jo šalis daro viską, kad pasirengtų Tokijo žaidynėms.

„Daroma viskas, kas įmanoma, siekiant užkirsti kelią infekcijai ir surengti moksliniu ir objektyviu požiūriu saugias žaidynes“, – sakė japonų premjeras.

Olimpinės žaidynės Tokijuje prasidės liepos 23 d., o baigsis rugpjūčio 8-ąją. Vėliau lauks paralimpinės žaidynės, kurios vyks rugpjūčio 24–rugsėjo 5 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją