Pagal Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos (UIPM) taikomą COVID-19 protokolą dėl rinktinėje užfiksuoto atvejo varžybų tęsti neleidžiama visiems komandos nariams, neatsižvelgiant į tai, ar jie jau persirgę COVID-19, ar yra paskiepyti ir ar turėjo artimą kontaktą su kolegomis.

Penktadienį paaiškėjo, kad mūsų šalies delegacijoje buvo užfiksuoti du teigiami COVID-19 testų rezultatai, tad iš pradžių visiems sportininkams buvo uždrausta dalyvauti finaluose.

Vis dėlto, naktį iš penktadienio į šeštadienį, UIPM, išanalizavusi visas aplinkybes, leido G. Venčkauskaitei šiandien startuoti moterų varžybų finale. Toks sprendimas priimtas išanalizavus Lietuvos delegacijos pateiktą paaiškinimą, kad G. Venčkauskaitė nedalyvavo prieš savaitę taip pat Sofijoje vykusiame Pasaulio taurės 3 etape, sportininkė su treneriu Pauliumi Aleksandravičiumi į Bulgarijos sostinę atvyko vėliau ir būtent dėl saugumo laikėsi kambarių izoliacijos principų. Tai reiškia, kad penkiakovininkė ir jos treneris su kitais Lietuvos delegacijos nariais kontaktavo ne daugiau nei su kitų šalių atstovais.

Šeštadienio rytą UIPM informavo, kad po papildomo pasitarimo nuspręsta leisti finaluose dalyvauti ir Ievai Serapinaitei bei Justinui Kinderiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)