Pirmą varžybų dieną į ringą kopė du lietuviai. Gausiausioje svorio kategorijoje iki 69 kg (36 dalyviai) Ruslanas Žalys po atkaklios kovos taškais 3:2 nugalėjo Kirgizijos boksininką Mukhamedą Bagijevą. Į šešioliktfinalį patekęs R. Žalys ketvirtadienį susitiks su Irano boksininku Farhadu Atashgahu Moradi.

„Ruslanas rodė didesnį norą laimėti. Manau, kad teisėjai tai pastebėjo ir pergalę skyrė lietuviui, nes kova buvo labai lygi. Ruslano energija ir noras laimėti prisidėjo prie to, kad teisėjai įvertintų tai, jog nors ir nežymiai, bet persvara buvo mūsų boksininko pusėje. Kaip treneris, labai džiaugiuosi, kad boksininkas svarbiausiose varžybose pranoko lūkesčius, nes sparingo kovose tokio bokso nedemonstravo. Tikėkimės, kad kitoje kovoje Ruslanas boksuosis dar geriau ir tęs kovą dėl pasaulio čempionato medalių“, – sakė Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinės treneris Vidas Bičiulaitis.

Pirmą čempionatą dieną kovojo ir Viltė Savickaitė. Svorio kategorijoje iki 54 kg (20 dalyvių) lietuvė pirštines surėmė su pasaulio čempionato šeimininke lenke Karolina Ampulska. V. Savickaitė antrame raunde turėjo pripažinti varžovės pranašumą aiškia persvara.

Lietuvių kovų vaizdo įrašas:
(V. Savickaitės kova nuo 22:00. R. Žalio kova nuo 2:30:30)

„Viltė pirmą kartą boksavosi tokio rango varžybose. Jaudulys padarė savo, nes reikėjo kovoti prieš varžybų šeimininkę, kuriai ir savo sienos padeda. Jaudulys, taip pat ir dar per mažas techninis arsenalas sutrukdė parodyti savo galimybes. Nepaisant to, matome geras galimybes tobulėti, nes Viltė yra jaunesnė už savo varžoves pasaulio čempionate ir ši kova bus gera patirtis siekiant pergalių ateityje“, – teigė Lietuvos merginų jaunimo rinktinės treneris Stasys Balčiauskas.

Trečiadienį pasaulio čempionate kovos du lietuviai. Saulė Kardokaitė svorio kategorijoje iki 60 kg (18 dalyvių) pirštines surems su moldave Cristina Chiper. Gelmius Adomkevičius svorio kategorijoje iki 91 kg (24 dalyviai) susitiks su baltarusiu Vitalijum Astannu.

Po burtų ceremonijos, paaiškėjo visų Lietuvos boksininkų varžovai pasaulio čempionate.

Penktadienį Nedas Gudomskas svorio kategorijoje iki 64 kg (34 dalyviai) susitiks su ringo šeimininku lenku Oliwieriu Zamojskiu. Aleksandras Trofimčiukas svorio kategorijoje iki 75 kg (29 dalyviai) kovos su kroatu Antonio Grabičiumi.

Šeštadienį pasaulio čempionate debiutuos dvi Lietuvos boksininkės. Dija Bajelytė svorio kategorijoje iki 48 kg (19 dalyvių) susitiks su Nepalo atstove Susma Tamang. Beata Galdikaitė svorio kategorijoje iki 64 kg (16 dalyvių) kovos su armėne Elida Kocharyan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)