Macujamos miesto sprendimas paskelbtas likus 100 dienų iki atidėtos Tokijo 2020-ųjų olimpiados pradžios, šalyje vėl sustiprėjus susirūpinimui dėl galimybių žaidynėms įvykti.

Anot Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), koronaviruso pandemija pasiekė kritinį tašką, eksponentiškai augant užsikrėtimo atvejų skaičiui. COVID-19 atvejų šiuo metu sparčiai daugėja ir Japonijoje.

„Atšauksime deglo nešimą Macujamos mieste. [Olimpinės] ugnies atvykimo šventę surengsime... be žiūrovų“, – sakė Ehimės prefektūros gubernatorius Tokihiro Nakamura.

Daugėjant COVID-19 atvejų, medicinos įstaigos regione patiria „itin didelį spaudimą“, sakė T. Nakamura.

Pasak jo, olimpiados organizatoriai su sprendimu sutiko. Organizacinio komiteto komentaro kol kas nebuvo.

Olimpinio deglo nešimas prasidėjo kovo 25 dieną Fukušimoje, o balandžio 21-ąją deglas turėjo būti nešamas per Macujamą – golfo didvyrio Hideki Matsuyamos gimtąjį miestą.

Šią savaitę olimpinio deglo nebuvo galima nešti viešaisiais Osakos regiono keliais, todėl jo nešėjai bėgo viename uždarame parke, stebint nedideliam giminaičių ir draugų būriui.

Tebesitęsianti pandemija trukdo ruoštis olimpiadai ir kursto nežinomybę dėl to, ar šis didžiulis renginys gali ir ar turėtų įvykti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)