Lemiamose rungtynėse „Dragūnas“ nuo pat pradžių ėmėsi iniciatyvos ir krovėsi persvarą – 5:2, 10:5, 15:9. Į pertrauką „Dragūnas“ išėjo pirmaudamas 17:12.

Antrajame kėlinyje žaidimas klostėsi panašiai – aikštelės šeimininkai buvo nesustabdomi ir įpusėjus kėliniui pirmavo 27:20. Po nedidelio „Dragūno“ kluptelėjimo „Šviesa“ bandė pasivyti ir sumažino savo atsilikimą iki trijų įvarčių – 29:26. Tačiau to nepakako ir „Dragūnas“ iškovojo aukso medalius, laimėdami rungtynes 33:30.

„Dragūnui“ 9 įvarčius (4 iš 7 m) pelnė Deividas Virbauskas, 7 – Gabrielius Virbauskas, 5 – Gytis Šmantauskas, po 3 įmetė Mykolas Lapiniauskas ir Lukas Juškėnas (1 iš 7 m), po 2 – Laurynas Simonavičius ir Gintaras Cibulskis, po 1 – Arvydas Bučius ir Benas Butkus.

„Šviesos“ gretose rezultatyviausias buvo 12 įvarčių įmetęs Karolis Antanavičius, po 4 pridėjo Skirmantas Plėta ir Karolis Bliuvas (visi iš 7 m), 3 – Artūras Švilpa, po 2 pelnė Tomas Bernatavičius ir Šarūnas Ugianskis, po 1 – Laurynas Palevičius, Rosvaldas Ramunis ir Tadas Rasakevičius.

Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjams atiteko individualūs prizai. Sekmadienį geriausiu finalo žaidėju išrinktas Gabrielius Virbauskas.

„Didžiuojamės ir džiaugiamės savo pergale. Svarbiausia, kad sugebėjome užbaigti sezoną, nepaisant visų karantino ir COVID-19 iššūkių, tad pasveikinti galime visus finalo ketverto dalyvius, kurie stengėsi. Važiavome visur, kur tik galėjome, stengėmės žaisti kuo daugiau rungtynių, leidome pinigus testams ir kelionėms, kad nestovėtume vietoje ir galėtume rungtyniauti. Gaila, kad latviai nesugebėjo rasti būdų dalyvauti čempionate, manau, kad jie to gailisi. Tai yra pelnyta, visos mūsų pastangos atsipirko“, – po auksinio finalo sakė „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Klaipėdiečių strategas džiaugėsi, kad tokio susikaupimo rungtynėms, koks buvo tiek rungtynėse dėl bronzos, tiek finale, seniai teko matyti.

„Dėkoju savo žaidėjams už atsidavimą, už superinę koncentraciją. Labai svarbu vienas kito supratimas. Finale ketverte vieni kitus supratome labai gerai. Tegul nesupyksta varžovai, bet mes kontroliavome rungtynes nuo pirmosios minutės iki paskutinės. Pagarba „Šviesai“, kad rungtynių pabaigoje užvirė kovą ir finalas buvo vertas finalo vardo. Ačiū jiems už puikią kovą“, – kalbėjo A. Juškėnas.

„Dragūno“ vardu treneris dėkojo visai Klaipėdos rankinio bendruomenei, kurios nariai įsitraukė į finalo ketverto organizavimo rūpesčius. Prisidėjo pirmos lygos jaunimo komandos vaikinai, padėję atlikti pagalbinius darbus, savo indėlį įnešė administracijos darbuotojai, rankinio treneriai.

„Ko gero, galima sakyti, kad surengėme geriausią rankinio renginį Lietuvoje, neskaičiuojant Lietuvos rinktinės rungtynių, kuri rungtyniauja kitomis aplinkybėmis. Jautėme, kad renginys rūpi ne tik mums. Pavyzdžiui, Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centro vadovas Egidijus Prižgintas skambindavo kelis kartus per dieną, klausdamas, ar viskas gerai.

Mums padėjo ir sporto bendruomenė. Labai ačiū „Neptūno“ klubui, kuris leido mums naudotis LED ekranais. Tai padėjo mums nukreipti dėmesį į žaidėjus, kurie, nors ir nebuvo sirgalių palaikymo salėje, gavo dėmesio, finalo ketvertas buvo rodomas per televiziją. Norėjosi akcentuoti sportininkus kurie visą sezoną dirbo ir siekė rezultatų. Tokio lygio renginys šitoje salėje vyko pirmą kartą ir iš daugelio detalių susidėjo renginys, kuris buvo svarbus visiems. Įrodėme, kad net salėje, kuri yra nepalanki žiūrovams, galima padaryti šventę, kuri pasiektų visus, esančius prie ekranų, aukšto lygio renginius, kurie būtų patrauklūs televizijų žiūrovams“, – džiaugėsi A. Juškėnas.

Baltijos rankinio lygos bronzos medalius iškovojo Polvos „Serviti“ (Estija) komanda, rezultatu 26:24 (15:12) nugalėjusi Alytaus „Varsą-Stronglasą“.

Ilsėtis po tokio užimto savaitgalio „Dragūnas“ neturės daug laiko – jau trečiadienį laukia pirmosios Lietuvos čempionato atkrintamosios rungtynės su Šiaulių komanda.

Visų žvaigždžių komanda:

Kairysis kraštas – Mathias Rebane (Polva „Serviti“).

Kairysis pusiau kraštas – Karolis Antanavičius (Vilniaus VHC „Šviesa“).

Centras – Žygimantas Micevičius (Alytaus „Varsa-Stronglasas“).

Dešinysis pusiau kraštas – Gytis Šmantauskas (Klaipėdos „Dragūnas“).

Dešinysis kraštas – Valdas Drabavičius (Vilniaus VHC „Šviesa“).

Linija – Ulljo Pihus (Polva „Serviti“).

Vartininkas – Edmundas Pelėda (Vilniaus VHC „Šviesa“).