Vieša paslaptis, kad Rusija tikėjosi Tokijuje J. Jefimovos aukso būtent 200 m plaukimo krūtine rungtyje.

Šioje distancijoje ji anksčiau laimėjo olimpinių žaidynių sidabrą ir bronzą, tris pasaulio čempionės titulus ir keturiskart triumfavo Europos čempionate.

Vis dėlto, kiek netikėtai, J. Jefimova nepateko tarp dviejų pirmų finalo dalyvių Rusijos pirmenybėse – ją aplenkė 16-metė žvaigždutė Jevgenija Čikunova ir 25 metų Marija Temnikova.

100 m plaukimo krūtine rungtyje bilietą anksčiau iškovojusi J. Jefimova tvirtino, kad į Kazanę atvyko ne pačios geriausios sportinės formos. Be to, jai trūko ir varžybų patirties – Rusijos čempionatas buvo jai pirmos rimtos varžybos nuo 2019 metų liepos.

Julija dar gali tikėtis Rusijos plaukimo federacijos malonės, kuri galėtų įteikti jai licenciją. Taip nutiko ir 2019 metais, kai J. Jefimova Rusijos pirmenybių atrankoje buvo trečia, tačiau gavusi valdininkų licenciją Korėjoje iškovojo pasaulio auksą.

„Ačiū Dievui, kad atplaukiau ir likau gyva, – juokėsi po 200 m plaukimo krūtine finišo J. Jefimova. – Daugiau nieko ir nenoriu žinoti. Dabar negaliu rodyti geriausio laiko, tiesiog džiaugiuosi, kad nepasidaviau. Sunkiausia buvo priversti save nepasiduoti ir nepalikti plaukimo takelio. Nenusiminsiu, jei liksiu tik su viena distancija – 100 m. Aišku, dvigubai ilgesnėje distancijoje turėčiau daugiau galimybių iškovoti medalį. Tačiau yra, kaip yra“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)