Gargždiškiai reguliariajame sezone užėmė aštuntą vietą ir ketvirtfinalyje kaunasi su turnyro favorite ir reguliariojo sezono nugalėtoja „Saaremaa VK“ ekipa iš Estijos. Šis estų klubas yra 2019 metų lygos vicečempionas, o 2020 metais dominavo turnyre, kuris po ketvirtfinalio etapo buvo nutrauktas dėl koronaviruso grėsmės.

Pirmosiose ketvirtfinalio iki dviejų pergalių rungtynėse „Amber-Arlanga“ metė iššūkį pajėgiems varžovams, bet turėjo pripažinti jų pranašumą 1:3 (25:23, 22:25, 17:25, 16:25).

Energingai rungtynes pradėję šeimininkai sugebėjo laimėti pirmą setą ir pakankamai rimtai priešinosi varžovams antrajame. Visgi vėliau išlaikyti tokio pačio žaidimo lygio nepavyko ir „Saaremaa“ tinklininkai iškovojo pirmąją pergalę.

„Mums pritrūko daugiau žaidybinių treniruočių kartu. Pirmuose dviejuose setuose buvo daugiau broko nei įprastai, bet žaidėme lygiai, gerai tvarkėmės su priėmimu, buvome pakankamai efektyvūs puolime. Bet antroje mačo pusėje, trečiajame sete dar pirmaujant 13:10, mes tarsi išėjome iš rungtynių. Prasidėjo problemos priėmime. Automatiškai viską pradėjome žaisti per kraštus, o ten mūsų atakos procentas buvo labai prastas.

Padarėme milžinišką klaidų skaičių, o žaidžiant prieš tokio lygio komandą, tai yra tiesiog neatleistina. Varžovų gynyba tavo mums sunkiai įveikiama ir varžovai pabėgo į priekį“, – mintimis dalinosi „Amber-Arlangos“ treneris Saulius Matikonis.

Gargždų komandai 15 taškų pelnė Robertas Juchnevičius, 11 – Linas Starkutis, 10 Patrikas Stankevičius. Estijos ekipoje rezultatyviausiai žaidė Keithas Pupartas (15 tšk.).

„Gaila, kad pralaimėjome, bet žaidėme su aukšto lygio komanda. Patirties trūkumas mums kišo koją setų pabaigose. Trečiajame sete pasijautė, kad varžovai ėmė žaisti geriau. Iki atsakomųjų rungtynių kažką pakeisti bus sudėtinga. Bandysime daugiau žaisti kartu, atsinešti daugiau noro, daugiau emocijos ir daugiau kovos“, – pridūrė „Amber-Arlangos“ žaidėjas Audrius Knašas.

Antrosios serijos rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį Estijoje. Jei prireiktų trečiųjų rungtynių, jos sekmadienį taip pat vyktų Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)