Reguliaraus sezono nugalėtojos Kauno rajono „Cascados-HC Garliavos SM“ rankininkės pateko tiesiai į pusfinalį, o aštuntą poziciją užėmusios „Molėtų“ merginos savo pasirodymą jau baigė, tad ketvirtfinalio etape kaunasi trys poros.

Kaip ir buvo galima tikėtis, daugiausiai intrigos užfiksuota mače Klaipėdoje, kur susitiko „Viesulo SC-Dragūno“ rankininkės ir Vilniaus SM „Tauras“. Nors aukštesnę vietą reguliariajame sezone užėmė vilnietės, tačiau pirmame mače jos nusileido varžovėms – 24:27 (11:13).

Klaipėdos rankininkės pirmavo praktiškai nuo pirmųjų susitikimo minučių, o antrajame kėlinyje buvo įgijusios ir 6 įvarčių persvarą – 19:13. Nors „Tauras“ spurtavo ir priartėjo iki vieno įvarčio skirtumo (22:23), tačiau susitikimo pabaigoje „Viesulo SC-Dragūno“ merginos sugebėjo susikrauti 3 įvarčių persvarą – 27:24.

Rezultatyviausios nugalėtojų gretose buvo Mireta Rutytė ir Dovilė Mižutytė, pelniusios po 7 įvarčius, Samanta Klovaitė pridėjo 4, Aušra Stroputė ir Austėja Rimkutė – po 3. Vilniaus komandai Silvija Mackonytė surinko 10 įvarčių, Gabija Balevičiūtė ir Dominyka Andronik – po 5.

Saugiai prieš antrąjį mačą negalės jaustis ir Kauno „ACME-Žalgiris“, kuris nors išvykoje ir palaužė Šiaulių SC „Dubysos“/ŠSG merginas, tačiau tai padarė vos keturiais įvarčiais – 33:29 (20:10).

Žalgirietės solidžiai pradėjo rungtynes ir gana gretai susikūrė solidų pranašumą (11:2), o po pirmojo kėlinio pirmavo net 10 įvarčių skirtumu – 20:10. Vis tik viešnios iš Kauno pernelyg atsipalaidavo po pertraukos ir skirtumas ėmė tirpti. Įpusėjus antrajam kėliniui šiaulietės sumažino atsilikimą iki 2 įvarčių (26:24), tačiau paskutinėmis kėlinio minutėmis žalgirietės vėl sugebėjo šiek tiek padidinti savo pranašumą – 33:29.

Nugalėtojoms Viltė Lubytė surinko 10 įvarčių, Grėta Burkaitė pridėjo 7, Neringa Gudaitytė ir Austėja Narauskaitė – po 5. Šiaulių ekipai Deimantė Pupšytė pelnė 8 įvarčius, Lina Abramauskaitė ir Rugilė Bendikaitė pridėjo po 5.

Saugiausiai prieš antrąjį mačą galės jaustis Vilniaus „Eglės“ merginos, kurios pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse išvykoje 37:24 (16:10) nugalėjo Alytaus SRC „Margirio“ rankininkes.

Rungtynių pradžioje alytiškės demonstravo susikaupimą ir lengvai persvaros krautis viešnioms iš sostinės nepavyko. Vis tik aukštesnę pavarą įjungusios vilnietės dar iki pertraukos atitrūko 6 įvarčių pranašumu – 16:10. Antrojo kėlinio pradžioje „Eglė“ atliko lemiamą spurtą ir padidino persvarą iki 14 įvarčių – 27:13. Per likusį laiką nei vienai iš komandų nepavyko surengti žymesnio spurto, o susitikimas baigėsi užtikrinta Vilniaus klubo pergale – 37:24.

Vilniaus ekipai 8 įvarčius pelnė buvusi „Margirio“ žaidėja Vakarė Damulevičiūtė, 6 pridėjo Dovilė Navikaitė, po 5 – Beatričė Ruseckaitė ir Auksė Sviderskienė. Alytaus komandai net 13 įvarčių įmetė Gabrielė Paukštytė, 6 surinko Rūta Gervytė, 4 – Austėja Arbačiauskaitė.

Atsakomieji ketvirtfinalio mačai bus žaidžiami jau po savaitės. Tuomet pusfinalyje komandos jau žais serijas iki 2 pergalių, o didžiajame finale kovojama bus iki 3 laimėjimų.