Penktose ir lemiamose finalo serijos rungtynėse „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“ dėl čempionų titulo kovojo iki pat paskutinės susitikimo akimirkos, bet galiausiai džiaugsmo šokį šoko kauniečiai – dramatiškose rungtynėse 2:1 pergalę šventė „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkai. Šis triumfas leido Kauno klubui iškovoti pirmuosius aukso medalius savo klubo istorijoje.

Pirmoji pavojinga proga kilo prie „Hockey Punks“ vartų, kai po blokuoto Eduardo Čekmaryovo metimo ritulys vos neįskriejo į vilniečių vartus nuo pačių sostinės atstovų. Netrukus progą po oponentų klaidos savo zonoje turėjo jau Romanas Rešetnikovas, bet ir šiam „Kaunas Hockey“ puolėjui pasižymėti nepavyko.

Galiausiai oponentų zonoje įsitvirtinę kauniečiai atidarė savo įvarčių sąskaitą, kai sumaištimi prie svečių vartų pasinaudojo E. Čekmaryovas (07:02, rez. perd. Kirilas Danilenka, Vytautas Jagelavičius). Net ir po pelnyto įvarčio „Kaunas Hockey“ nemažino apsukų ir toliau rengė vieną ataką po kitos, o „pankų“ vartininkui Simui Baltrūnui teko ne kartą gelbėti savo komandą nuo antrojo įvarčio.

Po itin sunkaus starto „Hockey Punks“ tik kėlinio pabaigoje pavyko surengti keletą ilgesnių išpuolių prie varžovų vartų, bet Artūrui Pavliukovui jie didesnių problemų nesukėlė. Tuo tarpu „Kaunas Hockey“ atsakė keliomis pavojingomis kontratakomis, kuriose kauniečiams pritrūko tikslumo.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo „Hockey Punks“ atstovai, kurie privertė varžovus pažeisti taisykles ir pirmą kartą rungtynėse stojo realizuoti daugumą. Kiekybinio pranašumo metu vilniečiai sugebėjo įsitvirtinti kauniečių aikštės pusėje, o ilgos atakos metu A. Pavliukovui apmaudžiai neužfiksavus ritulio iš arti progą pasižymėti gavęs Povilas Verenis neklydo (24:56, rez. perd. Aivaras Bendžius, Ilja Želtakovas).

Rungtynėms įpusėjus „Kaunas Hockey“ dukart privertė varžovus pažeisti taisykles, bet pirmąją progą kauniečiai iššvaistė pažeidę sudėties taisyklę, o vėliau sekusios daugumos metu jiems pasižymėti nepavyko.

Trečiasis kėlinys startavo pavojinga „Hockey Punks“ ataka, kurios smaigalyje atsidūręs Aivaras Bendžius dviem bandymais nesugebėjo pergudrauti varžovų vartininko. „Kaunas Hockey“ į tai atsakė savo pavojinga ataka, kurios metu vienas prieš vartininką išvestas Egidijus Binkulis technišku veiksmu nepaliko vilčių S. Baltrūnui (44:33, rez. perd. Vladislavas Šiškovas).

Rungtynėms artėjant prie pabaigos „pankai“ gavo antrąją progą savo daugumai, bet skirtingai nuo pirmosios kiekybinės persvaros, šį kartą svečiams pasižymėti nepavyko. Apsigynusi Kauno komanda surengė savo pavojingą ataką, bet šį kartą E. Binkuliui realizuoti progos nepavyko.

Nenumaldomai artėjant rungtynių finišui „Hockey Punks“ treneris išsigelbėti bandė vartininką keisdami šeštuoju aikštės žaidėju, o atsimušusiai „Kaunas Hockey“ komandai nepavyko tuo pasinaudoti – jų atliktas metimas pataikė į virpstą. Tai leido „pankams“ pratęsti savo bandymus išlyginti rezultatą, bet kauniečiai neklydo ir po rungtynių džiaugėsi aukso medaliais.

Naudingiausiu finalo serijos žaidėju pripažintas E. Čekmaryovas kuriam be aukso medalių taip pat buvo įteiktas specialus asmeninis prizas.

Debiutiniame sezone vyriausiojo trenerio poste auksą laimėjęs „Kaunas Hockey“ strategas Petras Nausėda džiaugėsi iškovotu auksu bei pripažino, jog prieš šias rungtynes jautė didžiausią jaudulį per visą savo ledo ritulio karjerą.

„Tai mums tikrai labai daug reiškia: jau pernai buvome geriausi, bet dėl pandemijos negavome medalių, o šiemet irgi buvo sunkūs metai, tad didžiuojuosi, jog per nedidelį laiką sukūrėme vieną iš geriausių šalies ledo ritulio klubų ir į miestą atnešėme čempionų titulą. Tai atpildas už sunkų ir kantrų darbą.

Šiandien labai jaudinausi nuo pat ryto – tai buvo didžiausias jaudulys karjeroje, net ir žaisdamas tokio didelio jaudulio nejausdavau. Atrodo viską žinai ir viskas bus gerai, bet jaudulys buvo ir jo labai nesinorėjo perteikti savo komandai. Todėl nuo vakar dienos treniruotės viską darėme labai akcentuotai.“

„Kaunas Hockey“ kapitonas Vytautas Jagelavičius po rungtynių džiaugėsi pirmuoju auksu Kauno klubo gretose bei pripažino, jog serijoje savo įtaką galėjo suvaidinti ir ilgesnė oponentų kova pusfinalio serijoje.

„Dėl to kovojome jau keturis metus, todėl fantastiškas jausmas pagaliau pasiekus pirmąją vietą. Labai geros emocijos, ypač matant tuos žaidėjus, su kuriais čia ir pradėjome treniruotis, o dabar atvežėme auksą į Kauną.

Manau, kad varžovams kiek jautėsi ir nuovargis, visgi jie turėjo labai ilgą pusfinalio seriją, o dabar vėl teko ilga serija finale. Mes po trijų rungtynių galėjome pakeisti savo vartininką, o jų vartininkui teko stovėti visas rungtynes ir nors jis tai tikrai gerai darė, manau, kad galiausiai nuovargis jautėsi ir jam.“

Sidabrą iškovojusios „Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras po rungtynių pripažino, jog auksą lėmė viena jų auklėtinių klaida, bet teigė neturintis nuoskaudų dėl tokios serijos pabaigos.

„Labai džiugu, jog mūsų komanda augo su kiekvienomis rungtynėmis. Pirmas susitikimas su Kaunu buvo labai sunkus ir mes galvojome ar išvis pajėgsime su varžovais konkuruoti. Visgi, kiekvienose rungtynėse mes žaidėme vis geriau ir, mano nuomone, auksą mes turėjome pasiimti ketvirtose rungtynėse Vilniuje, kurias prastai pradėjome, o tai mums kainavo pergalę.

Šiame susitikime kovėmės iki pat pabaigos ir aš svajojau apie tokią lygią dvikovą, kurioje mes niekuo nenusileistume varžovams. Jie išnaudojo viena proga daugiau nei mes, o mes patys padarėme klaidelę, kuri ir kainavo mums auksą. Visgi, neturiu jokių nuoskaudų – buvo puikus finalas ir puiki kova.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)