Naujuoju UFC sunkiasvorių kategorijos čempionu tapo Francis Ngannou, kuris antruoju bandymu įveikė Stipe Miočičių ir pasiekė revanšą už 2018 metais patirtą pralaimėjimą teisėjų sprendimu.

Kamerūnietis šįkart teisėjų vertinimų nelaukė. Buvusį čempioną jis nokautavo įspūdingais smūgiais į veidą antrojo raundo pradžioje.

S. Miočičius čempiono diržą buvo iškovojęs dar 2016 metų gegužę, kai nokautavo Fabricio Werdumą. Vėliau amerikietis titulą apgynė kovose prieš Alistairą Overeemą, Juniorą dos Santosą ir F. Ngannou. Titulas tik trumpam 2018 metais buvo prarastas Danieliui Cormier.

Čempionu tapęs F. Ngannou gavo geriausio vakaro pasirodymo premiją (50 tūkst. JAV dolerių). Geriausia vakaro kova pripažinta Vicente'o Luque pergalė prieš Tyroną Woodley, šiems kovotojams taip pat atiteko po papildomus 50 tūkst. JAV dolerių.

Tuo metu M. Bukauskui teko nuryti dar vieną karčią piliulę – lietuvis skirtingu teisėjų sprendimu 28-29, 29-28, 28-29 pralaimėjo lenkui Michalui Oleksiejčiukui.

Tai buvo trečioji M. Bukausko kova UFC organizacijoje. Prieš tai jis techniniu nokautu įveikė graiką Andreasą Michailidį ir nokautu pralaimėjo australui Jimmy Crute'ui.


Kovoje su M. Oleksiejčiuku 27-erių lietuvis pusantro raundo varžovui nenusileido ir didelės žalos nepatyrė, tačiau kovos viduryje lenkas perėmė iniciatyvą ir spausdamas varžovą prie narvo krašto vis dažniau atlikdavo tikslius smūgius.

Po kovos M. Bukauskas teigė, kad du iš trijų raundų buvo geresnis už varžovą, tačiau pripažino ir tai, jog varžovas yra itin pajėgus: „Dar nesu pasirengęs kovoms su „Top 15“ svorio iki 93 kilogramų kategorijos kovotojais. Reikės padirbėti, o kai būsiu pasirengęs, vėl žengsiu į narvą.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)