Vyrų olimpinių lankų grupėje triumfavo „Kauno lankininkų“ klubo atstovas Ignas Morkeliūnas. Jis kvalifikacijoje su 559 taškais buvo antras, aštuntfinalyje 6:0 nugalėjo Vaidotą Sipavičių, ketvirtfinalyje 7:1 pranoko Dmitrijų Kuznecovą, pusfinalyje 6:2 įveikė Ramūną Kašėtą, o finale 6:2 palaužė Modestą Šliauterį („Auksinis šaulys“).

Kvalifikacijos nugalėtojas Dominykas Jančiukas („ASRC-Žaliasis lankas“, 560 tšk.) užėmė trečiąją vietą. Jis pusfinalyje 2:6 nusileido M. Šliauteriui, o mažajame finale 6:4 įrodė pranašumą prieš R. Kašėtą.

„Pertrauka nuo paskutinių varžybų ne tokia ir didelė. Paskutinės varžybos, kuriose dalyvavau, buvo rugsėjo mėnesį. Tąkart koją pakišo inventorius. Šioms varžyboms inventorių susiderinti spėjau. Su pasiruošimu buvo kiek sudėtingiau, dėl karantino treniruočių akivaizdžiai trūko“, – mintimis dalinosi I. Morkeliūnas.

Nenuostabu, kad rezultatai šiose varžybose nebuvo patys aukščiausi. Lankininkai oficialių varžybų neturėjo nuo rudens vidurio, todėl didžiausia pergalė visiems buvo vien galimybė pasivaržyti.

„Rezultatai, mano vertinimu, visiems buvo vidutiniai arba prasti. Dalyviai į šį čempionatą atvažiavo ne aukštų rezultatų parodyti, o pasidžiaugti savo sportu, prisiminti sportinį jaudulį. Tikėjausi, kad bus aiškesnių lyderių pagal rezultatą, taip pat iš savęs tikėjausi šiek tiek daugiau, tačiau to užteko, kad laimėčiau“, – pridūrė I. Morkeliūnas.

Moterų olimpinių lankų grupėje Lietuvos čempione tapo Kristina Abramaitytė („ASRC-Žaliasis lankas“). Kvalifikacijoje trečią rezultatą (514 tšk.) pasiekusi sportininkė ketvirtfinalyje 6:0 nugalėjo Viką Andrulienę, pusfinalyje 6:0 įveikė Kristiną Abromavičienę („Klaipėdos lankininkai“), o finale 6:4 įveikė kvalifikacijos nugalėtoją (532 tšk.) ir komandos draugę Pauliną Ramanauskaitę.

Mažajame finale Meda Viktorija Večkytė (VMSC-LSK) 6:0 įveikė K. Abromavičienę.

„Žinoma, smagu vėl varžytis ir išbandyti savo jėgas, tačiau turbūt labiausiai nerimą kėlė fizinio pasirengimo trūkumas, kadangi kelis mėnesius neturėjau galimybės treniruotis, – kalbėjo K. Abramaitytė. – Varžybų rezultatai, tiesa sakant, pranoko lūkesčius, nes, kaip minėjau, ilgą laiką neturėjau galimybės šaudyti. Tik prieš keletą savaičių su griežtais apribojimais galėjome pradėti naudotis klubo patalpomis, tai kažko labai stebuklingo nesitikėjau ir laikiau šias varžybas kaip treniruotę.“

K. Abramaitytė pridūrė, kad sunkiausios buvo lemiamos kovos – pusfinalis ir finalas.

„Nors psichologinio spaudimo kaip ir nebuvo, tačiau fizinis nuovargis darė savo. Labai džiaugiuosi savo paskutinėmis serijomis, kadangi sugebėjau atlikti gerus ir malonius šūvius, kurie būtent ir atnešė pergalę. Kvalifikacijos rezultatas nors ir nežiba, bet atsižvelgiant į dabartinę situaciją, galiu teigti, kad jis yra pakankamai geras“, – sakė K. Abramaitytė.

Sportininkė planuoja iškart atšilus orui keliauti šaudyti į lauką ir ruoštis Europos čempionatui.

Vyrų skriemulinių lankų varžybose nugalėjo Žydrūnas Karpavičius (KSA). Jis finale 141:136 įveikė puikiai pasirodžiusį neįgalųjį lankininką Rolandą Baranauską („Alytupis-Žaliasis lankas“). Akistatoje dėl trečiosios vietos Algirdas Šaumanas (ULK) 136:127 įveikė Aleksandrą Aniščenką (LSK).

Moterų finale Greta Šaumanė (ULK) 135:126 pranoko Jolitą Antanaitytę-Garškienę (LSK).

Paprastųjų lankų grupėje tarp vyrų nugalėjo Ernestas Vilkauskas (LSK), antrąją vietą užėmė Nedas Mockevičius („Žaliasis lankas“), trečiąją – Aidas Jurgaitis (LSK). Moterų grupėje triumfavo Halina Radvilienė („Ugninė strėlė“), sidabro medalį pelnė Aistė Stagniūnaitė („Ugninė strėlė“), bronzos – Rugilė Tamulynaitė („ASRC-Žaliasis lankas“).

Ilgųjų lankų grupėje tarp vyrų triumfavo Stasys Svetlauskas („Žaliasis lankas“), antras buvo Vitalijus Naumavičius („Strėlė“), trečias – Tomas Pocius („Perkūno strėlė“). Moterų tarpe čempione tapo Aida Grigienė („Strėlė“), antrąją poziciją užėmė Ramunė Stagniūnienė („Ugninė strėlė“), trečiąją – Neringa Brusokienė („Ugninė strėlė“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)