„World Athletics“ taryba nusprendė leisti neutraliems atletams dalyvauti varžybose, bet olimpinėse žaidynėse ribos jų skaičių.

„World Athletics“ buvo laikinai panaikinusi neutralių atletų statusą, dėl to praėjusį mėnesį Torunėje (Lenkija) vykusiame Europos uždarų patalpų čempionate nesudalyvavo jokie rusų sportininkai.

„Tai labai svarbus sprendimas rusų lengvaatlečiams. Mūsų sportininkai pagaliau galės grįžti į tarptautines varžybas, tegul kol kas ir po neutralia vėliava, – pareiškė Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Stanislavas Pozdniakovas.

Jam pritarė Ruijos sporto ministras Olegas Matycinas: „Tai svarbus žingsnis pakeliui į visišką mūsų narystės sugražinimą Tarptautinėje lengvosios atletikos federacijoje“.

Triskart pasaulio šuolių į aukštį čempionė M. Lasickienė dėl tokio rusų sporto valdininkų džiaugsmo suglumo ir rėžė iš peties.

„Toks jausmas, kad mums paprasčiau būtų baigti karjerą, nei trukdyti jums gyventi išgalvotame pasaulyje, kur „švarių“ Rusijos atletų interesai apginti 100 proc. Kaip galima būti patenkintiems dešimčia lengvaatlečių Tokijuje ir nekovoti dėl visų mūsų lengvaatlečių? Galbūt nuvilsiu sporto ministrą ir Rusijos olimpinį komitetą, bet mūsų šalyje „švarių“ ir vertų varžytis atletų daug daugiau. Ir mūsų teisės vis dar pažeidžiamos“, – socialiniuose tinkluose rašė ji.

2019 metų pasaulio čempionatą Dohoje (Kataras) varžėsi 29 „neutralūs“ rusai, laimėję du aukso, tris sidabro ir vieną bronzos medalį.

Rusijos lengvoji atletika išgyvena krizę nuo 2015 metų, kai šalies federacija buvo diskvalifikuota dėl valstybės skatintų dopingo schemų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)