Kad kūjo metikas iš Tadžikistano vartojo dopingą, paaiškėjo atlikus pakartotinį dar 2011-aisiais per pasaulio čempionatą paimto mėginio tyrimą.

Jame aptitka draudžiamo anabolinio steroido dehidrochlormetiltestosterono pėdsakų. Visi lengvaatlečio rezultatai, pasiekti tarp 2011-ųjų rugpjūčio ir 2013-ųjų rugpjūčio yra anuliuojami.

Pati diskvalifikacija D. Nazarovui įsigalioja nuo 2019-ųjų rugsėjo.

Šiuo metu tadžikui yra 38-eri. Jis yra daugkartinis Azijos čempionas, 2015-aisiais pasaulio čempionate iškovojo sidabrą, o 2016-aisiais olimpinėse žaidynėse Brazilijoje – auksą.

Pažymėtina, kad 2012-aisiais Europos čempionate sidabro medalį iškovojęs Lietuvos sunkiaatletis Aurimas Didžbalis vėliau buvo pričiuptas dėl to paties dehidrochlormetiltestosterono vartojimo, neteko apdovanojimo bei teisės dalyvauti olimpinėse žaidynėse Londone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)