Pirmasis rungtynių įvartis krito po individualaus „Kaunas Hockey“ puolėjo Eduardo Chekmaryovo reido (13:44).

Įpusėjus rungtynėms „pankai“ pirmą kartą rungtynėse leido varžovams įgyti kiekybinį pranašumą, o Antonui Sharpanskikhui prireikė vos dvidešimties sekundžių padvigubinti persvarai (30:38, rez. perd. Grigorijus Vorobyovas).

Paskutinę kėlinio minutę S. Baltrūnui toli palikus vartus nepavyko tiksliai išmušti ritulio, tuo pasinaudoję „Kaunas Hockey“ atstovai surengė savo greitą išpuolį, kurį užbaigė Egidijus Binkulis (39:10).

Vis didesnį pasitikėjimą savo jėgomis rodę „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkai įvarčiu pradėjo ir trečiąjį kėlinį. Ritulį į vartus pasiuntė E. Chekmaryovas (43:36, rez. perd. G. Vorobyovas, A. Sharkanskikhas).

Sudėtingoje situacijoje atsidūrę vilniečiai atsigavo žaidžiant keturi prieš keturis, kai netoli vartų atsidūręs Sergejus Markovskis nuginklavo Pavelą Davydyuką (44:50, rez. perd. Ilja Želtakovas, Ernestas Trukšnys).

Vis dėlto taškus padėjo E. Chekmaryovas, pasiuntęs ritulį į tuščius vartus (58:28, rez. perd. Vladislavas Šiškovas), ir Eetu Moksunenas (59:15, rez. perd. V. Šiškovas, Eduardas Chekmaryovas).

Kitos serijos rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį, nuo 15 val., Vilniaus „Pramogų“ arenoje.

Nepaisant iškovotos pergalės, „Kaunas Hockey“ strategas Petras Nausėda pripažino, jog šiandien jo auklėtiniai darė daug klaidų.

„Nematau didelio skirtumo tarp pergalės 1:0 ir pergalės tokiu skirtumu – svarbiausia šiandien iškovota pergalė, kurios ir siekėme. Visgi darėme daug klaidų. Norėdami eiti į priekį, privalėsime jas taisyti, nes „pankai“ yra labai stipri komanda ir šiandien tikrai gerai žaidė. Mūsų klaidos ypač pasireiškė vidurinėje bei gynybos zonoje. Šituos dalykus tikrai reikės gerinti.“

Tuo tarpu pralaimėtojų komandos vyriausias treneris Mindaugas Kieras po rungtynių neturėjo priekaištų savo auklėtiniams ir pripažino, jog varžovai sėkmingiau išnaudojo savo progas.

„Pirmiausia, kas man ateina į galvą: varžovams sukrito visi jų momentai įvarčiams, o mums nepavyko realizuoti nieko. Tą reikia analizuoti ir perlaužti, nes, mano galva, nepaisant skaudaus pralaimėjimo, viskas šioje serijoje dar tik prasideda.

Nemanau, kad šiose rungtynėse įtakos turėjo skirtingas pusfinalio serijų ilgis, kadangi mes jiems greičiu nenusileidome. Žaidėme visais keturiais penketais ir žiūrėsime, kaip komanda jausis šeštadienį. Tačiau šiandien, nepaisant nesėkmės, priekaištų neturiu nė vienam žaidėjui, nes mes paprasčiausiai laiku neįmušėme ir todėl tokia linkme pakrypo rungtynės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)