Vaizdo įraše matoma, kaip mėlyną nardymo kostiumą apsivilkęs Molčianovas nėrė į eketę Baikalo ežero lede, o po to iškilo į paviršių šypsodamasis ir gestu parodė, kad viskas gerai.

Jo komanda teigė, kad tai buvo giliausias poledinis nėrimas nenaudojant įrangos.

„Norėčiau dedikuoti šį rekordą šiai įspūdingai vietai, kurioje esame. Baikalas yra unikalus gamtos stebuklas ir gyvas organizmas, kurį svarbu išsaugoti ateities kartoms“, – pareiškime sakė 34-erių nardytojas.

Irkutsko srities, kurioje yra dalis Baikalo ežero, gubernatorius Igoris Kobzevas socialiniame tinkle „Instagram“ sakė, kad vandens temperatūra tebuvo 3 Celsijaus laipsniai.


„Savo pasinėrimu Aleksejus atkreipia dėmesį į aplinkosaugos ir vandens švarumo problemas. Tai, ką jis daro nusipelno pagarbos“, – rašė gubernatorius.

Baikalo ežeras, kuris yra didžiausias ir giliausias gėlavandenis ežeras pasaulyje, jau daug metų kenčia nuo padažnėjusių vandens žydėjimo atvejų, turistų antplūdžio ir aplinkui ežerą esančių miškų gaisrų padarinių.

Rusų nardytojai ir anksčiau yra dalyvavę plaukimo lenktynėse lediniuose Baikalo vandenyse, siekdami pritraukti visuomenės dėmesį į aplinkosaugos problemas, iškylančias šiam ežerui.

A. Molčianovas, 14 kartų tapęs laisvojo nardymo pasaulio čempionu, tvirtina, kad jam priklauso 20 pasaulio rekordų.

Jo motina Natalija Molčianova taip pat buvo nardytoja ir per savo karjerą buvo įvardyta kaip tikriausiai geriausia šios sporto šakos meistrė pasaulyje.

Ji dingo be žinios 2015-ųjų rugpjūtį per privačią nardymo pamoką Ispanijos pakrantėje ir po kelių dienų buvo paskelbta veikiausiai žuvusia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)