Didžiausia drama vyko Monpeljė mieste, kuriame be šeimininkų prancūzų dar kovėsi Portugalijos, Kroatijos ir Tuniso rinktinės. Pastaroji neiškovojo nė vienos pergalės ir rimtesnio iššūkio Europos rinktinėms mesti neįstengė.

Pirmąją varžybų dieną prancūzai 30:26 nugalėjo Kroatijos rinktinę ir šis laimėjimas jiems galima sakyti ir atvėrė kelią į olimpines žaidynes.

Kroatai šeštadienį po permainingos kovos 25:24 nugalėjo Portugalijos rankininkus, tad viskas sprendėsi sekmadienį mače tarp prancūzų ir portugalų.

Susitikimas baigėsi taip, kad rezultatas tenkino abi rinktines, o be olimpinių žaidynių paliko dukart olimpinę čempionę Kroatijos rinktinę (1996 ir 2004 m.). Fantastinėje kovoje Lietuvos rinktinės varžovė Europos čempionato atrankos varžybose Portugalijos komanda 29:28 palaužė prancūzus. Trims komandoms surinkus po dvi pergalės dėl prasčiausio tarpusavio įvarčių santykio be olimpiados liko Kroatija. Portugalijos rinktinei šis pasiekimas yra istorinis, kadangi šios šalies komanda dar niekuomet nėra dalyvavusi olimpinėse žaidynėse.

Primename, kad lietuviai atrankose rungtynėse Vilniuje portugalams nusileido 26:34 (14:18).

Kitose grupėse viskas vyko jau šiek tiek paprasčiau. Mažiausiai intrigos buvo pirmoje grupėje Podgoricoje, kurioje nesunkiai kelialapį iškovojo Norvegijos rinktinė. Visus tris mačus norvegai laimėjo dviženkliais įvarčių skirtumais.

Antrasis kelialapis atiteko brazilams, kurie lemiamame mače įveikė Čilę (26:24) ir pranoko Pietų Korėją – 30:24. Pastaroji liko trečioje vietoje, kadangi tarpusavio mače 36:35 nugalėjo Čilės rankininkus.

Trečiojoje grupėje Berlyne kelialapius į olimpines žaidynes iškovojo Švedijos ir Vokietijos rinktinės. Atranką abi rinktinės pradėjo tarpusavio mače pasidalindamos po tašką – 25:25.

Vėliau vokiečiai 36:27 užtikrintai įveikė slovėnus ir 34:26 pranoko Alžyrą. Švedai didesnio vargo taip pat neturėjo ir 36:25 nugalėjo Alžyrą bei 32:25 įveikė ir Slovėnijos rankininkus.

Kiek anksčiau kelialapius į olimpines žaidynes be šeimininkų japonų jau turėjo Danijos, Argentinos, Bahreino, Ispanijos ir Egipto rinktinės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)