Prieš savaitę pirmąsias rungtynes Marijampolėje „RIO-Startas“ laimėjo po labai įtemptos kovos 3-2 (25:17, 25:17, 22:25, 16:25, 15:13). Antrosios serijos iki dviejų pergalių rungtynės vyko ne mažiau dramatiškai.

Po įspūdingo tinklinio spektaklio „RIO-Startas“ namuose išplėšė pergalę 3-2 (19:25, 25:17, 25:17, 24:26, 16:14) ir pirmą sykį žengė į TOP SPORT pirmenybių finalą.

Šeimininkus į priekį vedė Linas Petravičius (25 tšk.), Aurimas Mazūras (15 tšk.), Karolis Šlimas (14 tšk.) bei Audrius Kasparavičius (10 tšk.). Marijampolės ekipoje 17 taškų surinko Tomas Staševičius, 12 – Armandas Bielskus, 11 – Andžejus Savostenokas, 9 – Jonas Rakickas.

„Manau, kad pergalės faktorių yra labai daug. Į pirmą setą atėjome galbūt per daug atsipalaidavę, nes serijoje pirmavome 1-0. Žaidimas man nepatiko. Antrajame sete kova jau buvo lygi, mes demonstravome gerą žaidimą. Varžovai taip pat žaidė labai gerai. Reguliariajame sezone prieš juos visą laiką turėdavome persvarą, bet pusfinalyje pasimato, kad „Sūduva“ yra labai patyrusi komanda ir žino kaip nusiteikti finalinėms kovos, – pasakojo „RiO-Starto“ treneris Gilbertas Kerpė. – Smagu, kad vyrai tiki, kad gali laimėti tokias rungtynes. Ne pirmą kartą žaidžiame penkis setus ir tai turbūt suteikia pasitikėjimo, kad lemiamo seto nebijome.“

Penktajame sete kauniečius į priekį vedė galingais smūgiais pasižymėjęs A. Mazūras.

„Jausmas nuostabus, nes Kaunas pirmą kartą keliauja į finalą. Labai stengėmės. Paskutiniame sete teko imtis iniciatyvos, nes norėjome sukurti istoriją. Juolab, kad pats esu kaunietis. – šypsojosi A. Mazūras. – Finale Gargždams tikrai pasiūlysime kovą. Žinome, kaip jie žaidžia, esame jiems rimtai pasipriešinę, todėl tikrai sieksime pergalės.“

„Sūduvos“ treneris Romas Sujeta teigė, kad jo auklėtiniams pritrūko paprasčiausios laimės.

„Pritrūko laimės. Keli kamuoliai tiesiog pasiekė lubas. Šiaip kovėmės iš paskutiniųjų, padarėme daugiau klaidų. Varžovai pabaigoje geriau sužaidė gynyboje ir darė mažiau klaidų. Buvome arti pergalės, bet nieko nepadarysi, kamuolys apvalus“, – teigė R. Sujeta.

Finale „RIO-Startas“ žais su reguliariojo sezono nugalėtoja ir LTF Didžiosios taurės laimėtoja Gargždų „Amber-Arlangos“ ekipa.

Gargždų klubas antrosiose pusfinalio rungtynėse namuose 3-0 (25:9, 25:19, 25:11) nugalėjo Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ komandą ir laimėjo seriją 2-0.

Nugalėtojams 10 taškų pelnė Daumantas Katinas, po 8 – Patrikas Stankevičius, Audrius Knašas bei Linas Starkutis. Šiaulių ekipoje rezultatyviausiai žaidė Tautvydas Pranys (7 tšk.).

„Tikėjomės, kad bus nelengva. Šiauliuose taip ir buvo. Tuomet praradome koncentraciją trečiajame sete ir turėjome vėl susigrąžinti maksimalų susikaupimą. Šįkart antrajame sete buvome momentu praradę koncentraciją ir pasidarė sunkiau žaisti, bet antroje seto pusėje susigrąžinome norimą žaidimą ir taip nuėjome iki galo, – kalbėjo „Amber-Arlangos“ strategas Saulius Matikonis. – Mūsų tikslas yra laimėti Lietuvos čempionatą ir kuo geriau pasiruošti Baltijos lygos finalams“.

„Jau pirmajame sete praktiškai pralaimėjome rungtynes, nes vaikinams sunku žaisti po nesėkmingos pradžios. Šiauliuose kažkiek padėjo namų sienos. Gargždų komanda yra aiški favoritė. Bandėme parodyti, kad galime kautis, bet nepavyko. Mūsų tikslas yra kovoti dėl trečios vietos ir bandysime likusias dvi savaites maksimaliai treniruotis“, – teigė šiauliečių treneris Modestas Strockis.

Moterų pirmenybių pusfinalis startavo favoričių pergalėmis

Savaitgalį startavo TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionato pusfinalis. Pirmosiose rungtynėse pergales šventė favoritėmis laikomos komandos.

Prie Lietuvos čempionato nuo pusfinalio etapo prisijungusios favoritės Kauno „Kauno-VDU“ tinklininkės varžovių aikštėje 3-0 (25:17, 25:18, 25:21) įveikė Kauno „Svajos-LSU“ klubą ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

13 taškų nugalėtojoms pelnė Gabija Kasparavičiūtė, 12 – Viltė Bogdanovič, 8 – Eglė Makauskaitė. LSU gretose 10 taškų surinko Karina Mickevičiūtė, 7 – Miglė Šidlauskaitė.

„Turėjome užduotis ir planą, bet sunkiai sekėsi jį įvykdyti. Apie priešininkes negalvojome. Tiesiog atėjome į rungtynes, kurias turėjome laimėti. Ilgą laiką mums nepavyko išsijudinti, todėl bandysime dabar dar labiau susiklijuoti. Tikiuosi, kad pavyks. Mūsų tikslas yra vienas – pasidabinti gražiausiais medaliais, auksiniais“, – sakė „Kaunas-VDU“ lyderė V. Bogdanovič.

LSU trenerė Jolanta Simanavičienė džiaugėsi, kad jos auklėtinės garbingai priešinosi favoritėms ir žada intrigą ir antrajame mače.

„Visą čempionatą pradėjome sunkiai, nes komanda yra naujai susiformavusi. Reikėjo susistyguoti žaidimą. Manau, kad antrajame rate tą pavyko ir žaidėme lygiaverčiai su visomis komandomis. Su „Kaunu-VDU“ mes setų pabaigose darėme daugiau klaidų. Trūko ir keleto traumuotų žaidėjų, bet dar turime laiko ir pabandysime dar parodyti, kad galime žaisti dar geriau nei šiandien“, – kalbėjo J. Simanavičienė.

Kitame pusfinalyje Alytaus „Prekyba-Parama“ išvykoje 3-0 (25:16, 25:13, 25:15) nugalėjo Jonavos „Aušrinės-KKSC“ tinklininkes.

Viešnias į priekį vedė Gerda Grudzinskaitė ir naudingiausia reguliariojo sezono žaidėja pripažinta Jekaterina Kovalskaja (po 16 tšk.). 8 taškus pridėjo Simona Vaičiukynaitė. Jonavos komandai 8 taškus pelnė Meda Michnevičiūtė, 5 – Iryna Andrejeva.

Antrosios pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos kovo 20 dieną Alytuje ir „Kauno-VDU“ arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)