Lietuviai su Izraeliu per šią savaitę turėjo žaisti du sykius, tačiau mačas išvykoje buvo nukeltas ir kol kas jo likimas nėra aiškus.

Vienas kertinių komandos žaidėjų Jonas Truchanovičius tikino, kad kol kas į turnyro lentelę Lietuvos rinktinė nesidairo.

„Labai laukiame šio mačo ir gaila, kad negalėjome žaisti antradienį. Rungtynės labai svarbios, tad degame noru kovoti. Treniruotėse dirbome įprastai, kažkokių didesnių pokyčių nebuvo. Nemažai dėmesio skyrėme jų žaidimui.

Tai – varžovas, kurio negalime pražiopsoti. Reikia jį vertinti kaip labai rimtą varžovą ir jokiais būdais negalima nuvertinti. Šiuo metu svarbiausia kovoti dėl pergalių ir tik tada galėsime kažką skaičiuoti. Matematikas šiuo metu paliekame kitiems“, – sakė Lietuvos rinktinės žaidėjas.

Prieš artėjantį susitikimą Lietuvos rinktinės treneris Mindaugas Andriuška teigė, kad galutinis šešioliktukas paaiškės tik mačo dieną.

„Kas pavyko treniruočių metu pamatysime rytoj. Visa ta situacija su neišvykimu galbūt pridės dar daugiau motyvacijos ir tikiu, kad viskas bus gerai. Aišku, tas neišvykimas šiek tiek sujaukė mūsų pasirengimą. Na, bet kaip sakoma, kuo viskas sunkiau – tuo mums geriau. Šiuo metu dar nesu galutinai apsisprendęs, kurie 16 žaidėjų rungtyniaus. Turime laiko iki rytojaus ir tada bus aišku“, – tvirtino jis.

Šiuo metu lietuviai yra sužaidę du mačus ir taškų savo sąskaitoje neturi, tad pergalė prieš varžovus iš Izraelio itin reikalinga norint išsaugoti realias galimybės kovoti dėl vietos Europos čempionatą. Į jį patenka dvi pirmosios grupės komandos bei keturios geriausios trečiosios visų grupių rinktinės.

Lietuvos ir Izraelio rinktinių rungtynės įvyks sekmadienį 16 val., o tiesioginė mačo transliaciją bus galima stebėti LRT Plius kanalu.