„Tokijas 2020“ prezidentė Seiko Hashimoto apžvelgė padarytą pažangą, pasiekus baigiamųjų pasirengimo darbų etapą. Kovo 25 dieną prasidedant olimpinės ugnies nešimo etafetei ir nuo balandžio 18 dienos prasidenant bandomiesiems renginiams, Japonija jau alsuoja olimpinėmis žaidynėmis.

„Aš, kaip „Tokijas 2020“ prezidentė, stengsiuosi, kad pasirengimas žaidynėms būtų nepriekaištingas. Tai bus žaidynės, kurių saugumu neabejos niekas ‒ nei Japonijoje, nei kitur visame pasaulyje. Toliau stiprinsime bendradarbiavimą su suinteresuotosiomos grupėmis, siekdami užtikrinti žaidynių saugumą ir apsaugą – tam bus skiriamas prioritetas“, – patikino S. Hashimoto.

Vasario mėnesį paskelbus pirmąjį pagrindinėms suinteresuotosioms grupėms skirtų olimpinių žaidynių gidų leidimą, toliau rengiama išsamesnė informacija apie su Covid-19 susijusias atsakomąsias priemones. Iki balandžio pabaigos ketinama išleisti antrąjį gidų leidimą. S. Hashimoto užtikrino, kad sportininkai bus sprendimų priėmimo centre.

„Mes darome viską, kas įmanoma, kad pasirengtume žaidynėms, kurių metu bus užtikrinamas tiek dalyvių, tiek gyventojų saugumas. Esu įsipareigojusi sukurti aplinką, kurioje pasaulio sportininkai galėtų pasirodyti su pasitikėjimu ir pasididžiavimu“, – sakė „Tokijas 2020“ vadovė.

Ji taip pat patikino, kad sprendimas, ar užsienio žiūrovams bus leista dalyvauti žaidynėse, bus priimtas šį mėnesį, prieš prasidedant olimpinio deglo nešimo estafetei.

Be sveikatos ir saugos klausimų, S. Hashimoto apžvelgė pažangą, padarytą lygių galimybių srityje. Ji pabrėžė 12 moterų narių paskyrimą į „Tokijas 2020“ vykdomąjį komitetą, tuo padidinant moterų santykį iki 42 proc., taip pat įsteigtą lyčių lygybės skatinimo komandą, kuriai vadovauja sporto direktorė Mikako Kotani.

Vėliau pristatydamas savo ataskaitą, TOK „Tokijas 2020“ koordinacinės komisijos pirmininkas Johnas Coatesas pasveikino organizatorius su jų padaryta pažanga, dar kartą patvirtindamas savo įsitikinimą, kad, nepaisant labai sudėtingų aplinkybių, Tokijas išlieka geriausiai pasiruošusiu miestu žaidynių istorijoje.