„Kai esi sukaupęs tam tikrą treniruočių bagažą, daryti dvigubą salto nuo tilto yra pakankamai saugu. Nėra taip svarbu, į kurią pusę išsiskleis parašiutas. Pavyzdžiui, šokant nuo uolos arba užtvankos, jei parašiutas išsiskleidžia priekiu į sieną, parašiutininkas turi labai mažai laiko situacijai ištaisyti“, – pasakoja B.A.S.E atletas.

Ši disciplina skiriasi nuo paprastų šuoliu parašiutu tuo, kad yra šokinėjama nuo tokių objektų kaip uolos, antenos, pastatai ir tiltai.

Į Austrijos kalnus Martynas išvažiavo siekdamas tobulėti. Ir nors per kelionę pavyko padaryti tik tris šuolius, visi jie buvo savaip įspūdingi. Žinoma, visa kita patirtis žiemą treniruojantis kalnuose buvo neįkainojama.

„Vienas iš šuolių buvo nuo užtvankos, kurią pasiekti užtruko 5 valandas. Į kalną lipome specialiomis pasidalinančiomis snieglentėmis.

Buvo tiek šviežio sniego, kad smigdavome iki pusės. Teko lipti labai stačiu šlaitu, eiti per uždarytą tunelį. Prie visų šių nelengvų užduočių prisidėjo dar ir tai, kad man tai buvo pirma diena kalnuose, taigi organizmui nuolat trūko oro. Po tokių nuotykių, pats šuolis nuo užtvankos buvo lengvoji žygio dalis“, – pasakoja jau 9 metus šuoliais parašiutu užsiimantis Martynas.

Trečiąjį šuolį atletas atliko iš parasparnio: „Pakilome pakankamai aukštai, į kokius 700 m., taigi šuolis buvo saugus, galėjau ramiai grožėtis kalnų vaizdais“.

„Mūsų sporte tobulėti yra labai svarbu. Nuolat ieškome naujų iššūkių, naujų objektų, nuo kurių galima nušokti, arba naujų triukų, kuriuos galima padaryti ore. Žinoma, šis sportas yra rizikingas, todėl šokinėti nuo objektų pradedama tik surinkus 200 šuolių iš lėktuvo, išmokus elgtis ore ir praėjus kitokius įvairius fizinio pasiruošimo kursus “, – sako B.A.S.E atletas.

Nors Lietuvoje šuoliais parašiutu domisi apie 10 tūkst. žmonių, tačiau B.A.S.E stiliaus šuoliais užsiima vos keli.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)