Trečiadienį Elektrėnuose „Energija – Geležinis Vilkas“ po baudinių serijos 2:1 palaužė „Hockey Punks“ ir išlygino tarpusavio serijos santykį – 2:2.

Aktyviai rungtynes pradėję „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovai pasižymėjo pirmieji – ritulį į Simo Baltrūno ginamus vartus pasiuntė Edvinas Boroška (04:16, rez. perd. A. Gaidauskas).

Savo atsaką po kelių minučių surengė ir „Hockey Punks“, bet jiems iki įvarčio pritrūko sėkmės: šios komandos puolėjas Deividas Kazlauskas sudrebino vartų konstrukciją.

Antro kėlinio pradžioje gavę progą daugumai, „pankai“ nedelsdami įsitvirtino oponentų zonoje. Varžovų gynėjus ir vartininką įtikinęs, jog atliks metimą, Ilja Želtakovas paskutiniu momentu priėmė sprendimą atiduoti perdavimą visiškai laisvam Povilui Vereniui, o geriausias lygos snaiperis pasiuntė ritulį į vartus (27:01, rez. perd. I. Želtakovas, Jaunius Jasinevičius).

Daugiau įvarčių per pagrindinį laiką, nei pratęsime pelnyta nebuvo.

Baudinių serijoje nė vienam iš keturių „Hockey Punks“ žaidėjų nepavyko įveikti vartininko, o tikslūs Dmitrijaus Rabchuko ir Timono Mažulio metimai atnešė pergalę šeimininkams.

Penktosios ir lemiamos serijos rungtynės įvyks šeštadienį, 15 val., Vilniaus „Pramogų“ arenoje.

Po rungtynių „Energijos – Geležinio Vilko“ treneris Dovydas Kulevičius pasidžiaugė rungtynėmis ir pripažino, jog tokia kova papuoštų ir finalą.

„Rungtynės buvo tikrai geros bei smagios. Sulaukėme visko: ir pratęsimo, ir baudinių serijos. Džiaugiuosi, kad laimėjome, sveikinu komanda ir toliau tęsime kovą. Savo auklėtinių žaidimu esu patenkintas: pašnekėjome su vyrais, kad nėra kur trauktis ir jei norime pratęsti savo sezoną, turėsime išeiti ir kautis kiekviename metre, kad sugrįžtume į Vilnių.“

Kalbėdamas apie komandos žaidimą daugumose D. Kulevičius neslėpė nežinantis nesėkmingo žaidimo priežasčių, kadangi treniruotėse ties šiuo žaidimo aspektu jiems problemų nekyla.

„Daugumoje problemų turime tikrai ne pirmą kartą. Treniruotėse tai atidirbinėjame, atrodo viskas ten gaunasi, bet išeiname į rungtynes ir prasideda nereikalingi perdavimai vienas kitam ir net negalime išeiti iš zonos. Neįsivaizduoju, kodėl taip yra: suprasčiau jei mums nepavyktų to padaryti treniruotėse, bet ten viskas gaunasi puikiai.“

„Hockey Punks“ trenerio Mindaugo Kiero teigimu, jų ekipai kovoti Elektrėnuose visuomet nėra lengva, o tai buvo galima pastebėti dar reguliariajame sezone.

„Šita tvirtovė mums per sudėtinga. Jau ir sezono metu matėme, jog atvykus į Elektrėnus mums viskas norint iškovoti pergales viskas darosi vis sunkiau. Jau ir reguliaraus sezono metu su varžovais kiek buvome išsigelbėję, tai įvykdavo tik rungtynių pabaigoje. Nors apie tai žinome ir kalbame, manau, kad tai yra svarbus psichologinis akcentas. Ir šiandien rungtynėse žaidėme kiek iš galo, bet tikrai laikėmės iki tokio situacijos, kai viską lėmė loterija.“

„Hockey Punks“ strategas pripažino, jog po pokalbio rūbinėje per pirmąją pertrauką jo komandos žaidimas pagerėjo, o pratęsime jėgų jau pradėjo trūkti abejoms ekipoms.

„Per pirmą pertrauką savo auklėtiniams sakiau: „Vyrai, kur kojos? Be jų nieko nebus“. Pirmose ir trečiose rungtynėse mūsų buvo visur: bėgome tiek į priekį, tiek ir į gynybą, todėl ir rezultatas buvo visai kitoks. Šiandien to darbo kojomis mums momentais ir pritrūko. Pratęsimo metu nuovargis jau jautėsi abejose komandose.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)