Th. Bachas pirmąkart prezidentu buvo išrinktas 2013-aisiais. Olimpinė chartina numato, kad prezidentas renkamas aštuonerių metų kadencijai su galimybe būti perrinktu dar vienai kadencijai ketveriems metams.

Antroji vokiečio kadencija prasidės po vasarą vyksiančių Tokijo olimpinių žaidynių ir baigsis 2025-aisiais.

Th. Bachas pažadėjo šiemet surengti „saugias ir patikimas“ žaidynes.

Pradėdamas IOC sesiją jis sakė, kad nebekyla klausimų, ar pernai dėl koronaviruso pandemijos atidėtos olimpinės žaidynės šiemet įvyks, tačiau lieka neaišku, kokiomis sąlygomis jos bus organizuojamos.

„Tokijas tebėra geriausiai kada nors pasiruošęs olimpinis miestas, ir šiuo metu mes neturime pagrindo abejoti, kad atidarymo ceremonija vyks liepos 23 dieną“, – pažymėjo Th. Bachas.

„Klausimas yra ne „ar“, bet „kaip“ šios olimpinės žaidynės vyks“, – kalbėjo jis.

Pasak Th. Bacho, jo tikslas yra sukurti „saugią, patikimą ir teisingą aplinką visiems sportininkams“.

Žaidynių organizatoriai Japonijoje turėtų iki mėnesio pabaigos pranešti, ar žiūrovams iš užsienio bus leidžiama stebėti žaidynes, nors pasirodė daug pranešimų, kad būgštaujant dėl COVID-19 atvejų protrūkio jie nebus įleisti.

Antradienį naujienų agentūra „Kyodo“ skelbė, kad Japonijos vyriausybė neketina kviesti sirgalių užsieniečių į žaidynes. Šiuo metu Japonijoje galioja draudimas išduoti naujas vizas visų pasaulio šalių ir regionų piliečiams, susijęs su naujos koronaviruso atmainos aptikimu Didžiojoje Britanijoje.

Šis draudimas įsigaliojo praėjusių metų gruodžio 28 d. Iš pradžių buvo planuojama taikyti šią priemonę iki sausio pabaigos, bet vėliau jos galiojimas kartu su nepaprastąją padėtimi buvo pratęstas iki kovo 21 d.

Pasak Japonijos žiniasklaidos, net ir visiškai atšaukus nepaprastąją padėtį šalies valdžia norėtų dar kuriam laikui palikti draudimą išduoti užsieniečiams naujas vizas.

„Mes konsultuojamės su Japonijos vyriausybe, su Tokijo olimpinių žaidynių organizaciniu komitetu. Mes norime, kad sprendimas dėl sirgalių iš užsienio būtų kuo greičiau priimtas, nes tai susiję su daugeliu kitų klausimų, tarp kurių – bilietų programa“, – sakė Th. Bachas.

„Tai bendro žaidynių saugumo klausimas, stadionų užpildymo klausimas. Mes kol kas paliekame duris atviras, mes veiksime, atsižvelgdami į tai, kaip klostosi situacija, žiūrėsime, kokia bus padėtis gegužę ir birželį“, – pridūrė IOC prezidentas.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)