Planuojama, kad Europos čempionato kovos bus atnaujintos šių metų vasarą.

Kauno manieže vykusiose pratybose dalyvavo net 40 regbininkių. Kartu su nacionaline moterų rinktine treniravosi ir pirmą kartą suburta Lietuvos jaunimo iki 18 metų merginų rinktinė.

„Po to, kai regbis-7 buvo įtrauktas į olimpinių žaidynių programą ir tapo olimpine sporto šaka, moterų regbis sparčiai populiarėja tiek visoje Europoje, tiek ir Lietuvoje. Vis jaunesnės merginos renkasi regbį ir noriai lanko treniruotes. Todėl pirmą kartą subūrėme Lietuvos jaunimo aštuoniolikmečių rinktinę. Planuojame rinkti ir šešiolikmečių komandą, nes turime nemažai ir šios amžiaus grupės regbininkių. Tikimės, kad jau artimiausioje ateityje Lietuvos merginų rinktinės debiutuos ir tarptautinėje arenoje“, – sako Lietuvos regbio federacijos prezidentas Irmantas Kukulskis.

Lietuvos moterų rinktinė pradėjo pasirengimą Europos čempionato „Conference“ diviziono varžyboms. Jos numatytos vasaros pradžioje Slovėnijoje.

„Tikimės suburti stiprią moterų rinktinę. Auga ir labai perspektyvi jaunoji karta. Tai sukuria sveiką konkurenciją ir regbininkėms prideda motyvacijos tobulėti ir augti kartu. Tikimės, kad koronaviruso pandemijos debesys ims sklaidytis ir pavyks suorganizuoti Lietuvos moterų čempionatą. Reikia, kad regbininkės turėtų galimybę ne tik intensyviai treniruotis, bet ir kaupti patirtį tiek šalies pirmenybėse, tiek ir tarptautinėse varžybose“, – teigia Lietuvos moterų rinktinę treniruojantis Kristianas Tautvydas Jakuba.

Lietuvos rinktinė sulaukė solidaus papildymo. Treniruotėse dalyvavo regbio tėvynėje Anglijoje gyvenanti ir ten regbį žaidžianti Kornelija Adomaitytė. 24-erių metų lietuvė žaidžia regbio-15 komandoje, tačiau išreiškė norą išbandyti jėgas Lietuvos regbio-7 rinktinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)