Tikras trileris vyko tarp Vilniaus universiteto (VU) ir Jonavos „Aušrinės-KKSC“ komandų. VU tinklininkės reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą, o smarkiai atjaunėjusi Jonavos ekipa – penktąją.

Pirmosios rungtynės iki dviejų pergalių vyko Jonavoje. Ten užfiksuota pirmoji staigmena – Jonavos ekipa šventė pergalę 3-1 (25:20, 22:25, 26:24, 25:23) ir išsiveržė serijoje į priekį 1-0. Šeimininkėms 19 taškų pelnė Meda Michnevičiūtė, 13 – Greta Mikoliūnaitė, 10 – Evelina Vaitkutė. VU gretose 16 taškų surinko Rūta Kubertavičienė, 13 – Benita Umantaitė, 12 – Jovita Bukantytė.

Supykusios vilnietės antrosiose serijos rungtynėse jau savo aikštėje sutriuškino varžoves 3-0 (25:15, 25:8, 25:18) ir išlygino serijos rezultatą 1-1. VU ekipą į priekį vedė R. Kubertavičienė (13 tšk.) bei Eglė Stakeliūnaitė (12 tšk.).

Lemiamos, trečiosios, serijos rungtynės taip pat vyko VU arenoje, todėl atrodė, kad favoritės pateisins savo vardą ir staigmenų bus išvengta. VU tinklininkės užtikrintai laimėjo pirmą setą, kiek sunkiau – ir antrąjį. Tačiau tuomet „Aušrinė-KKSC“ galiausiai perlaužė rungtynes. Atkaklius trečią ir ketvirtą setus laimėjusios jonaviškės išlygino rezultatą, o tada penktajame sete jos jau visiškai žaidė su pakilia nuotaika ir iškovojo įspūdingą pergalę 3-2 (16:25, 22:25, 25:23, 25:23, 15:6), po kurios vienoje komandoje liejosi džiaugsmo ašaros, kitoje – liūdesio.

„Jausmai nuostabūs. Didžiuojuosi merginomis, – po mačo kalbėjo Jonavos komandos trenerė Lija Darandovienė. – Mes šiaip ir reguliariajame sezone abejas rungtynes su VU turėjome atkaklias. Vis vesdavome setuose, bet niekaip negalėdavome užbaigti. Taip ir šiose rungtynėse – antrajame sete pirmavome 22:17 ir vėl prasilošėme. Bet merginos nesustojo, toliau kovojo ir taip pavyko laimėti trečią setą, tada ketvirtą. O penktajame sete svarbiausia buvo kuo mažiau klysti. Ir mes tai padarėme, klysti jau pradėjo priešininkės“.

Pasak trenerės, jau pirmosiose serijos rungtynėse jos auklėtinis pajuto, kad galima su vilnietėmis žaisti kaip lygūs su lygiais.

„Pirmosios rungtynės atėmė labai daug jėgų, nes emocijos labai sekina. Dėl to antrose rungtynėse mes visiškai sugriuvome ir nesugebėjome pasipriešinti Vilniaus komandai. Sekmadienį žinojome, kad tai yra viską lemianti kova ir svarbiausia buvo kovoti čia ir dabar. O VU tinklininkės pačios pradėjo klysti ir tiesiog palūžo“, – mintimis dalinosi L. Darandovienė.

Jonava jau senai garsėja giliomis moterų tinklinio tradicijomis. Vis dėlto šiame sezone didžiąją komandos dalį sudaro jaunos žaidėjos ir buvo daug šansų, kad „Aušrinės-KKSC“ nebūtų tarp keturių stipriausių šalies komandų. Trenerė įsitikinusi, kad tokia pergalė dar labiau motyvuos žaidėjas ir jos nesustos tobulėti.

„Ši pergalė yra labai svarbi. Augome tiesiog akyse – merginos pradėjo pasitikėti savimi ir tikėti viena kita. Labai jautėsi ta vienybė, „suolo“ palaikymas, patarimai. Mes tikrai paaugome visos kartu, – teigė L. Darandoevienė. – Žinoma, Lietuvoje galima užauginti gerą komandą, geras tinklininkes. Jos ir užauga neblogos, tik reikalinga sistema, kurioje jos nepasimestų. Merginos turi matyti tikslą sportuoti toliau ir tobulėti“.

Atkakli kova vyko ir kitame ketvirtfinalyje tarp turnyrinės lentelės kaimynių – Kauno „Svajos-LSU“ (3 vieta) ir Vilniaus „SM Tauro-VTC“ (4 vieta).

Sostinėje vykusias pirmąsias rungtynes 3-1 (25:20, 23:25, 28:26, 25:23) laimėjo Kauno ekipa. Viešnioms 17 taškų pelnė Miglė Šidlauskaitė, 12 – Karina Mickevičiūtė, 10 – Kamilė Kandrotaitė. Vilniaus klube 19 taškų surinko Gabija Janušauskaitė, 18 – Ignė Kalinauskaitė, 13 – Ieva Andrulytė.

Tuo tarpu antrajame susitikime Kaune vyko tikra drama. Po reto atkaklumo penkių setų mūšio „Svaja-LSU“ išplėšė pergalę 3-2 (25:18, 25:13, 22:25, 22:25, 15:13) ir laimėjo seriją 2-0. Kaunietės 21 tašką pelnė K. Mickevičiūtė, 14 – M. Šidlauskaitė. „SM Tauro-VTC“ gretose rezultatyviausios buvo I. Kalinauskaitė (21 tšk.) bei I. Andrulytė (16 tšk.).

„Emocijos pačios geriausios. Smagu, jog viena kitą palaikėme ir sukūrėme aikštėje smagią atmosferą, net ir sunkesniais momentais. Manau, kad pergalę lėmė susikaupimas ir sugebėjimas „išlipti“ iš tos įtampos, kuri buvo paskutinėmis akimirkomis. Tiesiog kiekviena atlikome savo darbą, įsivedėme tikslų kamuolį, todėl buvo lengva išeiti į ataką ir pelnyti lemiamus taškus“, – kalbėjo viena „Svajos-LSU“ lyderių K. Mickevičiūtė.

Kauno ekipos tinklininkė mano, kad pirmosios rungtynės buvo lengvesnės psichologiškai, nes net ir pralaimėjimo atveju, dar liktų galimybė atsitiesti namuose.

„Antrosiose rungtynėse jau reikėjo pamiršti, kad laimėjome Vilniuje ir susikaupti, viską pradėjo nuo pradžių. Emocijų po pirmųjų rungtynių buvo tikrai labai daug. Ir šiaip antrą dieną žaisti tokias įtemptas rungtynes su 5 setais yra labai sunku, nes buvome jau pervargusios. Bet džiaugiuosi, kad pavyko atrasti energijos ir iškovoti pergalę“, – džiaugėsi K. Mickevičiūtė.

„Svaja-LSU“ taip pat jau senokai nebuvo tarp keturių stipriausių Lietuvos komandų, todėl šiam klubui ir žaidėjoms šis laimėjimas suteikia didelę reikšmę.

„Žinoma, kad ši pergalė reiškia labai daug. Ilgą laiką mūsų kelias čempionate pasibaigdavo ketvirtfinalyje, todėl šį laimėjimą vertiname labai džiaugsmingai. Mums, kaip žaidėjoms, tai dar vienas pasiektas didelis žingsnis mūsų karjeroje. Ne tik žaidimu, bet ir palaikymu pasijautė, kad esame kaip tikra komanda, tas ir yra smagiausia“, – šypsojosi K. Mickevičiūtė.

Pirmą žingsnį pusfinalio link žengė reguliariojo sezono nugalėtoja Alytaus „Prekybos-Paramos“ komanda. Ji išvykoje 3-0 (25:13, 25:11, 25:11) nepaliko didesnių vilčių Gargždų SC ekipai. Nugalėtojoms 18 taškų pelnė Gerda Grudzinskaitė, 14 – Simona Vaičiukynaitė. Gargždų komandoje 6 taškus surinko Ilina Frolova.

Antrosios serijos rungtynės bus žaidžiamos kovo 11 dieną Alytuje. Nuo pusfinalio etapo prie Lietuvos čempionato prisijungs Kauno „Kauno-VDU“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)