Pagrindinėje kovoje susitiko du čempionai – pussunkio svorio kategorijos (iki 93 kg) čempionas Janas Blachovičius ir vidutinio svorio kategorijos (iki 83,9 kg) čempionas Israelis Adesanya.

Vyrai kovėsi dėl pussunkio svorio kategorijos diržo, o šioje kategorijoje debiutavęs I. Adesanya patyrė pirmą karjeros pralaimėjimą.


J. Blachovičius titulą per penkis raundus apgynė vieningu teisėjų sprendimu.

Lenkijos sportininkas iniciatyvą perėmė antrame raunde, kurio metu atliko daug akcentuotų smūgių į galvą. Jis nemažino apsukų ir kituose raunduose – kelis kartus vertė varžovą ant grindų bei dominavo šiam gulint ant nugaros.


31-erių I. Adesanya iki šiol buvo iškovojęs 20 pergalių iš eilės. Naujosios Zelandijos pilietybę turintis Nigerijos sportininkas 15 pergalių iškovojo nokautais.

38-erių J. Blachovičius iškovojo 28-ąją karjeros pergalę ir penktąją pergalę iš eilės. Lenkas savo sąskaitoje turi 8 pralaimėjimus.


Kitoje titulinėje kovoje čempionas pasikeitė.

Lengviausio svorio kategorijos (iki 61,2 kg) čempionas Petras Janas atliko neleistiną veiksmą ir savo diržą prarado.

28-erių rusas ketvirtajame raunde atliko nelegalų smūgį keliu, po kurio atsigauti negalėjęs Aljamainas Sterlingas buvo pripažintas lygiai iki tol vykusios kovos nugalėtoju.

Rusijos kovotojas neleistinai smūgiavo varžovui keliu tuomet, kai šis buvo atsiklaupęs ant grindų.

Teisėjas paskelbė, kad P. Janas yra diskvalifikuojamas, o naujuoju čempionu tampa A. Sterlingas. Tiesa, 31-erių amerikietis diržą greitai nusisegė ir nesulaikydamas ašarų numetė jį narvo viduryje.

Diskvalifikacija nutraukė P. Jano dešimties pergalių seriją – Rusijos kovotojas dabar yra pasiekęs 15 pergalių ir patyręs 2 pralaimėjimus. A. Sterlingo sąskaitoje 20 pergalių ir 3 nesėkmės.

Trumpiausia titulinė kova vyko dėl moterų puslengvio svorio kategorijos (iki 65,8 kg) titulo. Joje Amanda Nunes per 2 minutes ir 3 sekundes laužimu nugalėjo Megan Anderson.

Brazilė pasiekė 21-ąją karjeros pergalę ir 12-ąją pergalę iš eilės, jos sąskaitoje – 4 pralaimėjimai. M. Anderson sąskaitoje – 11 pergalių ir 5 pralaimėjimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)