Šaltas dušas alytiškiams

Intensyvi ir intriguojanti kova vyko Alytuje, kur antrąją turnyro lentelės poziciją užimanti „Varsos-Stronglaso“ komanda netikėtai pralaimėjo iki šiol tik dvi pergales sezone pasiekusio „Grifo“ rankininkams.

Pirmajame kėlinyje komandos žaidė apylygį žaidimą, tačiau didžiąją pirmojo kėlinio dalį nežymiai pirmavo Panevėžio rankininkai (6:4, 8:7, 11:10). Vis dėlto po sėkmingos atkarpos į pertrauką komandos išėjo pirmaujant aikštelės šeimininkams – 15:12.

Šis „Grifo“ slystelėjimas iš komandos kovingumo neatėmė ir visą antrą kėlinį alytiškiams savo persvaros padidinti nepavyko, komandas skyrė 2-3 įvarčiai.

Paskutinės 10 rungtynių minučių buvo tikras nervų karas. Panevėžiečiai išlygino rezultatą ir vėl persvėrė rezultatą savo pusėn (23:23, 26:25). Rungtynių laikui sparčiai tirpstant „Varsa“ bandė susiimti, tačiau po lygaus rezultato „Grifas“ vėl susigrąžino persvarą (29:28). Paskutinę rungtynių minutę įtampa vis dar laikėsi – kamuolys buvo Alytaus komandos rankose, tačiau po klaidos puolime išlyginti rezultato „Varsai“ nepavyko ir džiaugsmo šokį šoko Panevėžio „Grifas“, laimėjęs minimalia persvara.

„Deja, tokia realybė, kad žaisti ir laimėti be ankstesnių savo lyderių dar negalime. Šiandien neturėjome galimybių remtis dviem traumuotais žaidėjais – kapitonu Gintautu Adamkevičiumi ir Žygimantu Micevičiumi. Tačiau netgi tokiose aplinkybėse galėjome sužaisti geriau, tačiau žlugdė klaidos. Kokios išvados? Pirma – sveikinu varžovus, antra – manykime, kad jų kiek netikėtai mums atsuktas šaltas dušas buvo pačiu laiku, po ko viską įvertinsime ir, tikiu, atsigausime“, – pripažino Alytaus „Varsos-Stronglaso“ vyr. treneris Egidijus Petkevičius.

„Būsiu atviras, jeigu alytiškiai nesitikėjo namuose mums pralaimėti, tai mes – išvykoje prieš juos laimėti. Tačiau kibom į atlapus, solidų žaidimą išlaikėm per visą pirmąjį kėlinį. Po pertraukos įgavome dar daugiau pasitikėjimo ir pamatėme, kad šįkart galime kovoti ne tik lygiai, tačiau ir siekti pergalės. Smagu, kad taip ir atsitiko, sužaidėme kaip iš natų, nugalėjome alytiškius jų aikštelėje, todėl labai džiaugiamės. Sveikinu visus Panevėžio žaidėjus, ypač vyresniuosius, kurie žaidė be keitimų, o asmeniškai norėčiau pagirti Egidijų Naraką, šeimininkų vartininkus nuginklavusį net 12 kartų“, – nuostabos ir džiaugsmo neslėpė Panevėžio „Grifo“ vyr. treneris Mindaugas Vėta.

„Varsa-Stronglasas“: Vilius Juozaitis – 10, Eimantas Tumasonis – 5, Simonas Babarskas – 4, Remigijus Čepulis ir Edvinas Grėbliūnas – po 3, Rokas Lastauskas ir Karolis Jankauskas – 1.

„Grifas“: Egidijus Narakas – 12, Evaldas Vėta – 7, Žilvinas Maslauskas – 5, Amandas Šarkanas – 3, Mindaugas Barzdenis – 2.

„Šviesa“ Šiauliuose neklupo

Šiauliuose staigmenų nebuvo – turnyro lentelės viršuje esanti VHC „Šviesa“ be didesnio vargo įveikė šiauliečius „SC Dubysa“.

Pirmasis kėlinys prasidėjo svečių spurtu ir greitai komandas jau skyrė 4 įvarčiai (5:1). Šiauliečiams įmetus kelis įvarčius „Šviesa“ blykstelėjo dar kartą ir užsitikrino saugią 9 įvarčių persvarą (15:4). Likusį kėlinio laiką komandas skyrė dviženklė persvara – 17:7, 20:10. Kėlinys baigėsi „Šviesai“ pirmaujant rezultatu 21:12.

Antrajame kėlinyje vilniečiai pamažu didino savo persvarą (28:16, 36:22, 40:25) ir rungtynių pabaiga tapo tik formalumu. Pergalę rezultatu 46:31 šventė sostinės rankininkai.

„Tikėjomės kovoti garbingai, kas mums nepavyko. Įvarčių skirtumas labai didelis. „Šviesa“ yra aukštesnio lygio komanda, bet mes visada norime išeiti į gerą kovą ir sužaisti gerą žaidimą. Tačiau darėme klaidas, o greitą rankinį žaidžianti „Šviesa“ savo atakomis susikūrė šią įvarčių persvarą“, – po rungtynių teigė Šiaulių „SC Dubysa“ žaidėjas Justas Mielenis.

„Pasiekėme pergalę, manau, treneriai yra patenkinti komandiniu žaidimu. Pelnėme daug įvarčių, tačiau antrame kėlinyje atsipalaidavome ir mažiau dėmesio skyrėme gynybai, praleidome per daug įvarčių“, – trumpai žaidimą apžvelgė VHC „Šviesa“ žaidėjas Tomas Bernatavičius.

„SC Dubysa“: Tomas Baliutavičius – 11, Ugnius Ivanovas – 5, Aivaras Budrys – 5, Justas Mielenis ir Paulius Liekys – po 3, Donatas Stripeika – 2, Povilas Šalna – 1.

VHC „Šviesa“: Tomas Bernatavičius – 13, Laurynas Palevičius – 9, Rosvaldas Ramunis – 6, Šarūnas Ugianskis ir Tadas Rasakevičius – po 5, Karolis Bliuvas – 3, Taurintas Markiavičius – 2, Modestas Adomėnas, Eimantas Sinkevičius ir Mantas Urvikis – po 1.

Artimiausios LRL rungtynės planuojamos jau sekmadienį, kai Klaipėdos „Dragūnas“ namuose priims HC „Utena“ rankininkus.