Ji – viena iš perspektyviausių Lietuvos snieglentininkių. Merginos ateities noruose ir planuose – visus metus trunkanti žiema ir kuo daugiau treniruočių.

„Jib King“ turnyre norėjau padaryti sudėtingesnį triuką, bet nepavyko, taigi šiek tiek buvau nusivylusi. Na, o Makedonijoje turnyras nebuvo paties aukščiausio lygio, pajėgiausi sportininkai nesusirinko. Tačiau vis tiek labai džiaugiuosi galimybe dalyvauti ir įgauti patirties“, – kukliai pasakoja Patricija.

2021 metų žiema merginai – tik trečias sezonas čiuožiant snieglente.

„Patricija – labai ypatinga mokinė. Atkakliai siekianti rezultato, koordinuota, nuoširdžiai mylinti snieglenčių sportą ir labai sunkiai dirbanti ties kiekviena užduotimi“,– sako jos treneris Paulius Morkūnas iš „Hate Hard“ mokyklos.

„Jau pirmą sezoną mačiau, kad Patricijos noras tobulėti toks stiprus, kad įveikia bet kokias baimes. Šis charakterio bruožas ir lemia greitą progresą. Tikrai retas kuris snieglentininkas vos po dviejų sezonų gali dalyvauti tarptautinėse varžybose“, – pasakoja Paulius.

2020 m. Patricija dalyvavo savo pirmosiose tarptautinėse „SES Snowboard Cup 2020“ varžybose Druskininkų „Snow arenoje“.

Šiuo metu ji yra vienuoliktokė ir po truputi pradeda ruoštis brandos egzaminams.

Paklausta apie planus po mokyklos, mergina gūžteli pečiais: „Įdomu būtų studijuoti grafinį dizainą, tačiau labiausiai noriu ilgos snieguotos žiemos, kad galėčiau tiesiog važinėti snieglente“.

Patricija Ivanovaitė / Foto: Aistė Ridikaitė

Panašu, kad jos svajonės pildosi, nes Patricija šiuo metu treniruojasi kalnuose su Lietuvos rinktinės nariais Motiejumi ir Artūru Morauskais.

Snieglentės – populiarus veiksmo sportas tarp Lietuvos moterų. Feisbuko statistika rodo, kad šiuo metu Lietuvoje yra per 90 tūkst. gyventojų, besidominčių snieglenčių sportu, o 54 proc. iš jų – moterys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)