Dvikovoje Bostone trečiadienį, kurią „Capitals“ laimėjo 2:1, Vašingtono ekipos ir NHL žvaigždė 35 metų Aleksandras Ovečkinas netikėtai sulaukė jauno varžovo iššūkio.

Visas rungtynes įspūdinga karjera pasigirti galintis rusas susidurdavo su „Bruins“ puolėju Trentu Fredericu. 23 metų jaunuolis NHL lygoje sužaidė vos 37 rungtynes, tačiau drąsiai provokavo A. Ovečkiną, kuris turi 16 sezonų žaidimo lygoje patirtį.

Po vieno jėgos veiksmo amerikietis nusimetė pirštines, sugriebė „Capitals“ kapitoną už marškinėlių, tačiau pastarasis stovėjo išskėtęs rankas ir net neketino veltis į muštynes. Akimirką žvelgęs į rusą T. Fredericas atsisakė savo ketinimo mušti legendą ir nučiuožė sau.

Tačiau tuo viskas nesibaigė.

Vis dėlto jaunajam ledo ritulininkui pavyko A. Ovečkiną išvesti iš kantrybės trečiojo kėlinio pabaigoje. T. Fredericas NHL legendą viename epizode dukart stumtelėjo lazda, neišlaikęs rusas atsakė lazda stuktelėdamas varžovui į jautrią vietą tarp kojų.

Amerikietis po smūgio atsidūrė ant ledo, o A. Ovečkinas 2 minutėms buvo pašalintas iš aikštės. Toks teisėjų sprendimas gana švelnus, tad veikiausiai griežtesnę bausmę – piniginę baudą ar diskvalifikaciją kelioms rungtynėms – skirs vėliau pati lyga.

A. Ovečkinas NHL naujokų biržoje 2004 metais pirmuoju numeriu buvo pašauktas Vašingtono „Capitals“ komandos, kurios marškinėlius vilki iki šiol. 2018 metais laimėjo NHL čempiono vardą.

Vienu geriausių visų laikų ledo ritulio žaidėju laikomas rusas su nacionaline ekipa pasaulio čempionatuose laimėjo tris aukso, du sidabro ir keturis bronzos medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)