Lietuvis pirmame varžybų rate sensacingai 6:3 nugalėjo triskart pasaulio čempioną, planetos reitingo antros vietos savininką olandą Michaelą van Gerweną.

„Lucky D“ pramintas Darius iš pradžių atsiliko 1:3, bet tuomet visiškai perėmė iniciatyvą, laimėjo net penkis vadinamuosius legus iš eilės ir šventė istorinę pergalę. Prieš tai jis niekada nebuvo įveikęs M. van Gerweno.

Įspūdingai žaidusio kauniečio trijų strėlyčių metimų vidurkis viso mačo metu viršijo 100 taškų (vid. 100,1).

D. Labanauskas neatsipalaidavo ir antrame turnyro etape, kuriame tokiu pačiu rezultatu 6:3 pasiuntė namo airį Steve'ą Lennoną (PDC-47). Lietuvio trijų strėlyčių vidurkis šioje dvikovoje buvo 97,7 taško.

Kitas eilėje – anglas Justinas Pipe'as (PDC-49). Jį Darius taip pat eliminavo 6:3 ir pateko į aštuntfinalį.

Deja, jame D. Labanauską sustabdė penkiskart pasaulio čempionas Raymondas van Barneveldas. Beveik 106 taškų vidurkį trimis metimais fiksavęs olandas įrodė savo pranašumą 6:1 ir užbaigė lietuvio žygį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)