„Nauja Rusijos nekentėja – Čekijos rinktinėje. Šį kartą tai yra slidininkė. Tereza Beranova per savo karjerą dar nepasiekė didelių pergalių, tačiau ji nusprendė pakovoti su Rusijos sportininkais žiniasklaidos pagalba“, – rašo sport-express.ru.

Rusus supykdė 22-ejų sportininkės komentarai apie praėjusį mėnesį pasaulio slidinėjimo taurės etape įvykusį incidentą, kuomet suomis Joni Maeki paskutiniuose metruose aplenkė rusą Aleksandrą Bolšunovą, o šis skandalingai nesuvaldė emocijų.

24-erių rusas trenkė jį aplenkusiam varžovui lazda, o savo pyktį išliejo ir po finišo, kai įsibėgėjęs tyčia rėžėsi į suomį bei parvertė jį ant žemės. Tokiu poelgiu A. Bolšunovas uždirbo diskvalifikaciją visai savo komandai.

Su Rusijos sportininkais pati varžybose neretai susitinkanti T. Beranova pareiškė, kad blogą nuomonę apie rusus ji turėjo ir anksčiau.

„Tai buvo labai nesportiškas elgesys, kuris leido man dar kartą įsitikinti tuo, kad Rusijos sportininkai yra tuščiagalviai. Turiu savo nuomonę apie juos ir neketinu jos keisti“, – sakė T. Beranova.

„Be to, trenkti varžovui lazda yra labai kvaila ir visiškai nepriimtina. Taip elgiasi nebent beždžionės“, – pridūrė Čekijos sportininkė.

Šiuos T. Beranovos žodžius citavusi Rusijos žiniasklaida ragino skaitytojus įsiminti jos pavardę bei pasistengė atkapstyti visas jaunosios čekės karjeros nesėkmes.

„Šios merginos perspektyvos sporte yra abejotinos, tačiau dabar ji bent jau galės išgarsėti dėl savo rusofobiškų pasisakymų“, – rašė sport-express.ru.

T. Beranova šį sezoną demonstruoja geriausius rezultatus savo karjeroje. Varžybose Švedijoje ji užėmė 9-ąją vietą, o komandiniame sprinte su komandos drauge Katerina Janatova pavyko užimti 5-ąją poziciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (530)