C. Blaydesą įveikė penktą vietą reitinge užimantis amerikietis Derrickas Lewisas, kuris savo tautietį nokautavo antrame raunde.

32-ejų C. Blaydesas siekė varžovą parversti ir kovoti imtynių veiksmais, tačiau bandant sugriebti D. Lewiso koją šis stipriai smogė kovos favoritui į veidą.

C. Blaydesas gulėsi ant narvo grindų be sąmonės, o D. Lewisas iki teisėjo įsikišimo dar spėjo varžovui į veidą smogti du kartus.

Kovos nugalėtojas bendraudamas su žiniasklaida turėjo teisintis dėl šių sąmonės neturinčiam kovotojui suduotų smūgių. C. Blaydesas be sąmonės gulėjo kelias minutes, tačiau atsigauti iki oficialaus teisėjų sprendimo jis suspėjo.


„Negaliu taip greitai imti ir persijungti. Kai kurie kovotojai gali, tačiau aš negaliu. Aš sustoju tik tada, kai mane patraukia teisėjas“, – sakė D. Lewisas.

Veteranui tai buvo 25-oji karjeros pergalė. Pralaimėjęs jis yra 7 kartus, o paskutinį kartą tai nutiko 2018-aisiais, kai kovoje dėl titulo buvo nusileista Danieliui Cormier.

14 pergalių turintis C. Blaydesas patyrė vos 3-ąjį karjeros pralaimėjimą. Iki šiol jis buvo nusileidęs tik Franciui Ngannou – 2016-aisiais ir 2018-aisiais.

Pasak ESPN, D. Lewisas turėjo tik 22,2 proc. tikimybę laimėti, todėl jo pergalė yra viena didžiausių UFC turnyro pagrindinės kovos sensacijų per visą istoriją.

Kitoje turnyro kovoje nutiko dar vienas istorinis įvykis. Narve pasirodęs Chasas Skelly savo varžovo Jamallo Emmerso taip ir nesulaukė.

Kurį laiką stovėjęs narve vienas, Ch. Skelly sulaukė žinutės, kad jo varžovas paskutinę akimirką traukiasi iš kovos. J. Emmersą palaužė stiprus nugaros skausmas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)